Η Τουρκία κατηγορεί τον στρατάρχη Χαφτάρ για στενές σχέσεις με το Ισραήλ

Η αγγλόγλωσση ιστοσελίδα της Τουρκικής Δημόσιας Τηλεόρασης κατηγορεί τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) που πρόσκειται στην παράλληλη κυβέρνηση της Βεγγάζης, της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, ότι ενισχύει τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

«Έχει καλλιεργήσει ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Ισραήλ για να ενισχύσει την ένοπλη εκστρατεία του ενάντια στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ Σαράτζ», γράφει η κρατική τουρκική ιστοσελίδα.

«Ο Χαφτάρ έχει πείσει το Ισραήλ και άλλους περιφερειακούς παίκτες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, ότι οι πολιτικοί του στόχοι συνάδουν με τους δικούς τους.

»Σε αντάλλαγμα, ο Χαφτάρ έχει λάβει υποστήριξη σε όπλα», αναφέρει η κρατική τουρκική ιστοσελίδα.

Η τουρκική κρατική τηλεόραση κατηγορεί επίσης τον Χαλίφα Χαφτάρ για μυστικές συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ισραήλ και με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ.

Το τουρκικό κρατικό σάιτ κατηγορεί τον Χαλίφα Χαφτάρ ότι το καλοκαίρι του 2018, ύστερα από μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Ισραήλ συμφώνησε να του προμηθεύσει όπλα, όπως τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών και εξοπλισμό νυχτερινής όρασης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.