ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ από κοινού τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Το μεσημέρι της Τρίτης (11/12) υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας για την από κοινού προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 και της γαλλικής γλώσσας από την Πρεσβεία της Γαλλίας, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Το σύμφωνο υπέγραψαν ο -οικοδεσπότης της εκδήλωσης- Γάλλος Πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί, ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης και Μανώλης Κολυμπάδης, αντίστοιχα, ο διευθυντής του Γαλλικού Ιντιστούτου, Μικέλ Ουσό, και ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ, Γιώργος Αλικάκος. Επίσης, το «παρών» έδωσαν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, Σοφία Μπεκατώρου (Ιστιοπλοϊα) και Θωμάς Μπίμης (καταδύσεις), ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης (100μ κολύμβησης) και ο Γάλλος Ολυμπιονίκης, Σεμπαστιάν Βιελεντάν (κωπηλασία).

Το σύμφωνο συνεργασίας αποσκοπεί επίσης στην ανάδειξη της ιστορίας του Ολυμπισμού στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αξιοποιώντας τη θέση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, στην διάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του σχεδίου «Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024», ένα πιλοτικό πρόγραμμα που συνδιοργανώνουν οι τέσσερις φορείς (Πρεσβεία της Γαλλίας, ΕΟΕ, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ΕΘΝΟΑ) με σκοπό την ανάπτυξη του πνεύματος αλληλοβοήθειας, της ανεκτικότητας και της ενσωμάτωσης, στηρίζοντας την δυναμική της «Γενιάς 2004» στην Ελλάδα, ως σύμβολο των αξιών του αθλητισμού και της Γαλλοφωνίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει το 2019 και θα ολοκληρωθεί το 2024, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ενεργού δικτύου 1.800 νέων (μαθητών και φοιτητών), γεννημένων το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μία δίγλωσση «γενιά 2024», ικανή να διαδώσει στον ελληνικό κοινωνικό ιστό, από κοινού με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, τη γαλλική Πρεσβεία, την ΕΟΕ και την ΕΘΝΟΑ, το Ολυμπιακό πνεύμα, το ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 και για τη γαλλική γλώσσα.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.