Στρατάρχης Χαφτάρ: «Κλινικά νεκρή» η κυβέρνηση της Τρίπολης – Ο Ερντογάν την εκμεταλλεύεται πριν καταρρεύσει

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ επιβεβαίωσε προχθές Τετάρτη την καταδίκη του στα «μνημόνια» που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, που υπηρετούν τους στόχους της Τουρκίας να αναστηλώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι «συμφωνίες» της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης είναι εχθρικές και απειλούν τη διεθνή ειρήνη, την ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα και επηρεάζει άμεσα τα συμφέροντα των μεσογειακών χωρών.

Είναι ενάντιες στο Διεθνές Δίκαιο, στα ήθη και στις αρχές της καλής γειτονίας.

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την «κλινικά νεκρή» κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, λέει ο στρατάρχης Χαφτάρ, πριν καταρρεύσει υπό τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) που βρίσκεται στα δυτικά προάστια της Τρίπολης.

Η Τουρκία συνιστά απειλή για τα συμφέροντα του λιβυκού λαού, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Λιβύης, υποστηρίζοντας την τρομοκρατία και το έγκλημα, κάνοντας λαθρεμπόριο όπλων προς όφελος των τρομοκρατικών οργανώσεων και των οπλισμένων παραστρατιωτικών.

Ο στρατηγός Χαφτάρ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επέμβει, δηλώνοντας ότι η Τουρκία απειλεί με ανάφλεξη όλη τη Μεσόγειο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.