Σε απεργιακό κλοιό ο Μακρόν – Πάνω από 1 εκ. διαδηλωτές, χημικά και επεισόδια [Βίντεο]

Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, τη στιγμή που ολόκληρη η Γαλλία παρέλυσε εξαιτίας της μαζικής απεργίας, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν σε περίπου 245 συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εφόρμησε εναντίον διαδηλωτών, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους κι έσπασαν πολλές βιτρίνες, σε κοντινή απόσταση από την πλατεία της Δημοκρατίας, στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Εργαζόμενοι στον σιδηροδρομικό τομέα, δάσκαλοι και ιατρικό προσωπικό έδωσαν το παρόν σε μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας, αποφασισμένοι να αναγκάσουν την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να αναδιαμορφώσει το γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Κλειστός παρέμεινε και ο Πύργος του Αιφελ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Παρισιού. «Ο Πύργος του Άιφελ δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτός, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό» διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.