ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ “παγκάρι” για να πάνε στο Λας Βέγκας

Στο https://www.news247.gr διαβάσαμε:

Οι αδερφές Μαίρη Κρούπερ και Λάνα Τσανγκ, πήραν χρήματα από το καθολικό σχολείο St. James της πόλης Τόρανς, κοντά στο Λος Άντζελες, προκειμένου να παίξουν σε καζίνο.

Οι δύο συνταξιούχες κολλητές φίλες, που πήραν χρήματα τα οποία προέρχονται από λογαριασμό του σχολείου που περιείχε πληρωμές μαθητών και δωρεές, δηλώνουν μετανιωμένες για την πράξη τους.

Η Κρούπερ ήταν διευθύντρια του σχολείου επί 29 έτη, ενώ η Τσανγκ εργαζόταν εκεί ως δασκάλα επί 20! Τα χρήματα αυτά φέρονται να έχουν υπεξαιρεθεί από τις δύο καλόγριες σε βάθος δεκαετίας προκειμένου να τα ξοδέψουν σε ταξίδια και τζόγο.

Tην Δευτέρα, η Καθολική Εκκλησία του St. James με ανακοίνωσή της ανέφερε πως οι δύο καλόγριες λυπούνται βαθύτατα για την πράξη τους και πως παρά το γεγονός ότι η αστυνομία είναι ενήμερη, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τους.

“Οι αδερφές παραδέχτηκαν την κατάχρηση των πόρων και έχουν συνεργαστεί στην έρευνα”, αναφέρει το Τάγμα των Αδερφών του Αγίου Ιωσήφ του Carondelet, στο οποίο ανήκουν οι δύο καλόγριες και προσθέτει: “Η κοινότητά μας ανησυχεί και θλίβεται από το περιστατικό και εκφράζει την λύπη της για κάθε πληγή που μπορεί να προκλήθηκε στις σχέσεις μας με τις οικογένειες του σχολείου”.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή κατά την διάρκεια τυπικού ελέγχου. Οι δύο καλόγριες φαίνεται πως κατάφερναν να αποκρύπτουν τις πράξεις τους, καταθέτοντας ποσά που προορίζονταν για την πληρωμή διδάκτρων σε λογαριασμό που δεν χρησιμοποιείτο από το σχολείο.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.