Η Μόσχα αθωώνει τον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν κατέρριψε αυτός το Su-24 το 2015 – Άλλος (NATO) έδωσε την εντολή»

Η Μόσχα επιβεβαιώνει τον Ρ.Τ.Ερντογάν και δεν του αποδίδει ευθύνες για την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi Su-24 το 2015 και θεωρεί ότι έγινε κατόπιν εντολής που δόθηκε από τρίτους.

«Άλλοι διέταξαν την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Sukhoi Su-24 το 2015 και όχι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ερωτώμενος για τις φήμες που θέλουν τον Ερντογάν να έχει διατάξει την κατάρριψη ο Πεσκόφ απάντησε ότι ακριβώς πρόκειται για φήμες και είναι δύσκολο να λεχθεί αν έχουν δόση αληθείας.

Bέβαια από την στιγμή που η Μόσχα αθωώνει τον Ρ.Τ.Ερντογάν άρα υιοθετεί και την άποψη Ερντογάν ότι  ΝΑΤΟικοί Τούρκοι στρατιωτικοί που βρίσκονται στα σπλάχνα της τουρκικής Αεροπορίας κατέρριψαν το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 για να αποδυναμώσουν την τουρκική κυβέρνηση.

Στις 24 Νοεμβρίου 2015 ένα τουρκικό F-16 κατέρριψε ένα ρωσικό Su-24 που συμμετείχε στις επιχειρήσεις στην Συρία. Ένας εκ των Ρώσων ιπταμένων είχε σκοτωθεί. Ο δεύτερος διεσώθη μετά από ειεδική επιχείρηση που ανέλαβαν Ρώοι και Σύροι στην οποία ένας Ρώσος πεζοναύτης σκοτώθηκε και ένα ελικόπτερο Mil Mi-8 καταστράφηκε.

Αυτό βέβαια επιβεβαιώνει τα όσα έχει γράψει το pronews.gr για το πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 και ότι το Κρεμλίνο ειδοποίησε εγκαίρως τον Ρ.Τ.Ερντογάν με αποτέλεσμα οι πραξικοπηματίες να αναγκαστούν να επισπεύσουν το πραξικόπημα και να το κάνουν το απόγευμα όπου και απέτυχε.

To pronews.gr είχε ενημερώσει από τα τέλη του 2015 για το ποιους θεωρούσαν υπεύθυνους οι Ρώσοι για την εντολή της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού και ήταν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ του Μ.Ομπάμα καθώς έλπιζε τότε η Ουάσινγκτον να προκαλέσει μια σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας και να μην μπορέσει η Μόσχα να επιβληθεί στην Συρία.

Τότε γράφαμε:

«Αρχίζει και παίρνει άλλες διαστάσεις το θέμα της κατάρριψης του ρωσικού SU-24 από τους Τούρκους, με πληροφορίες από Ρωσία να εμπλέκουν ανοιχτά πλέον τις ΗΠΑ.

Όμως τώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Regnum επικαλείται δηλώσεις Ρώσου στρατιωτικού εμπειρογνώμονα ο οποίος υποστηρίζει ότι :

“Ιπτάμενο ραντάρ AWACS απογειώθηκε στις 24 Νοεμβρίου από την αεροπορική βάση της Πρέβεζας στην Ελλάδα. Ένα δεύτερο AWACS απογειώθηκε από τη Σαουδική Αραβία και την αεροπορική βάση του Ριάντ. Τα δύο ιπτάμενα ραντάρ εκτέλεσαν από κοινού αποστολή εντοπισμού των ρωσικών αεροσκαφών.Αυτά τα αεροσκάφη έδωσαν τη θέση του SU-24“.

Τα AWACS μπορούσαν να κατευθύνουν τα F-16 με τη διαβίβαση πληροφοριών στον στόχο.

Ο ίδιος εμπειρογνώμονας επεσήμανε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο η κατάρριψη του Su-24 θα ήταν δεδομένη.»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.