ΒΙΝΤΕΟ: Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ μετανάστες αποβιβάζονται σε παραλία στο Κάντιθ

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι παραθαλάσσιας συνοικίας του Καντίθ στην Ισπανία όταν είδαν μια ομάδα Αφρικανών μεταναστών να πηδούν από μια ξύλινη βάρκα και να τρέχουν προς την ακτή.
Κάποιοι μάλιστα τράβηξαν βίντεο από την «απόβαση» των περίπου 30 μεταναστών -ανάμεσά τους και τρία παιδιά- που έφθασαν Κυριακή πρωί από τη Μαύρη Ήπειρο φορώντας ζεστά πανωφόρια και σακίδια πλάτης ή κρατώντας στα χέρια τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

Η σουρεαλιστική σκηνή – ανάλογες είχαν καταγραφεί και το περασμένο καλοκαίρι με μετανάστες να περνούν ανάμεσα από λουόμενους που έκαναν ηλιοθεραπεία- εκτυλίχθηκε στην παραλία Σάντα Μαρία ντελ Μαρ στη νοτιοδυτική Ισπανία.

Llega una patera a la playa de Santa María de Cádiz (I)

«Η σκηνή αυτή είναι live. Κοιτάξτε. Είναι απίστευτο. Μόλις έφθασαν στη Σάντα Μαρία ντελ Μαρ. Τώρα έχουμε άλλους 30-40 εδώ στο Καντίθ», σχολίαζε την ώρα που τραβούσε βίντεο ένας από τους ντόπιους.

Η αστυνομία συνέλαβε αργότερα στους δρόμους της πόλης 18 από τους Αφρικανούς μετανάστες, μεταξύ των οποίων ένα πεντάχρονο παιδί με τη μητέρα του. Όλοι τους ήσαν Μαροκινοί. Τα ίχνη των υπολοίπων έχουν εξαφανιστεί, αλλά οι Αρχές πιστεύουν ότι και αυτοί ήσαν από το Μαρόκο κι ίσως είχαν συγγενείς που ζουν στο Καντίθ και περίμεναν να τους παραλάβουν.

Ένας από τους σέρφερ, που βρέθηκαν στην παραλία και είδαν τους μετανάστες να καταφθάνουν, παρέδωσε στην αστυνομία μια συσκευή GPS που βρήκε στο παρατημένο σκάφος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών πάνω από 48.000 παράτυποι μετανάστες έφθασαν διά θαλάσσης με βάρκες στις νότιες ακτές της χώρας από τις αρχές του έτους μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. ΟΙ περισσότεροι εξ’ αυτών ήταν από το Μακρόν, τη Γουϊνέα και το Μάλι.

Την περασμένη Κυριακή το ακροδεξιό κόμμα VOX με όχημα την ξενοφοβική του ρητορεία κατάφερε να μπει στο τοπικό κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας, της πολυπληθέστερης περιφέρειας της Ισπανίας, για πρώτη φορά στη μετα-Φράνκο εποχή και να δεχθεί τα συγχαρητήρια μεταξύ άλλων της Μαρίν Λεπέν και του πρώην ηγέτη της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέιβιντ Ντιουκ.

Llega una patera a la playa de Santa María del Mar(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.