Συρία: Χιλιάδες ισλαμιστές φεύγουν από Ιντλίμπ για… Ελλάδα! – Σφοδρή επίθεση του συριακού Στρατού

Περί τις 100.000 μέλη οικογενειών ισλαμιστών και αρκετοί από τους ίδιους τους μαχητές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, ένα συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, έχουν περάσει τα σύνορα με την Τουρκία και προωθούνται προς την Ελλάδα μετά την μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες ο συριακός Στρατός.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν την τελική φάση της μεγάλης επίθεσης για την απελευθέρωση της επαρχίας της Ιντλίμπ από τις δυνάμεις των ισλαμιστών, οι οποίοι υποχωρούν προς εδάφη που ελέγχει η Τουρκία και προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι μεγάλες αυτές μάζες των εξτρεμιστών μουσουλμάνων ανταρτών που υποχωρούν είναι αναπόφευκτο στη συνέχεια να προωθηθούν προς την Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα, η οποία διατηρεί τα «σύνορά» της εντελώς ανοικτά, ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα.

Ηδη έχει παρατηρηθεί νέο μεγάλο κύμα ισλαμιστών προς την Τουρκία, η οποία τους προωθεί δυτικά, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι τίποτα άλλο από αντάρτες οι οποίοι βλέποντας πως δεν έχουν περιθώρια νίκης πλέον ούτε σε τακτικό επίπεδο στη Συρία, έχουν αποφασίσει να την εγκαταλείψουν.

Η Τουρκία στο πλαίσιο δημιουργίας μετώπου εντός της Ελλάδας, από εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους θα τους προωθήσει στη συνέχεια στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως «πρόσφυγες».

Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία θα ενταθεί και θα κορυφωθεί τους πρώτους μήνες του 2020 με στόχο την πλήρη άλωση της Ελλάδας από μουσουλμάνους, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων θα είναι εξτρεμιστές.

Η Ελλάδα με τα γνωστά φοβικά σύνδρομα που έχει, νιώθει και είναι ανήμπορη να αναχαιτίσει νέα μεγαλύτερα κύματα αλλοδαπών εισβολέων θα καταρρεύσει κυριολεκτικά κάτω από το βάρος των χιλιάδων αυτών μουσουλμάνων.

Αυτός είναι ο τουρκικός σχεδιασμός και μέχρι στιγμής προχωρά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στην ίδια την Ιντλίμπ ο συριακός στρατός ενεπλάκη  σήμερα σε σφοδρές μάχες με ομάδες των ανταρτών και εξτρεμιστών μουσουλμάνων  με τον απολογισμό των νεκρών τις τελευταίες δύο ημέρες να έχει φτάσει τους 96.

Οι συγκρούσεις που μαίνονται στην βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, τον έλεγχο της οποίας διατηρούν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, είναι από τις πιο αιματηρές μετά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε στα τέλη Αυγούστου.

 

Τις τελευταίες 48 ώρες, 51 μέλη του συριακού στρατού και 45 ένοπλοι  των τρομοκρατικών ανταρτικών οργανώσεων έχουν σκοτωθεί.

Οι εξτρεμιστές απάντησαν, χωρίς να έχουν πλέον την πρωτοβουλία στο έδαφος, με επίθεση drones η οποία όμως δεν είχε καμία τύχη.

 

Εξάλλου, σύμφωνα με ακτιβιστές που έχουν την έδρα τους στην Ιντλίμπ, από τις συγκρούσεις και τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού, προκλήθηκε νέο κύμα εκτοπισμένων προς τη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Στην επαρχία Ιντλίμπ κυριαρχούν οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, το πρώην συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Η επαρχία αυτή, καθώς και ορισμένες μόνο περιοχές των γειτονικών επαρχιών Χαλέπι, Χάμα και Λατάκεια εξακολουθούν να είναι εκτός του ελέγχου της Δαμασκού.

Σε αυτές δρουν πολλές μικρές τζιχαντιστικές ομάδες.

Στις 30 Απριλίου η συριακή κυβέρνηση, με την υποστήριξη της Αεροπορίας της Ρωσίας, εξαπέλυσε μια τεράστια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ιντλίμπ και της Χάμα, αναγκάζοντας χιλιάδες αντάρτες να υποχωρήσουν.

Η ρωσική Αεροπορία την ίδια ώρα δεν έχει σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στόχων ανταρτών

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.