ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ «ΚΙΤΡΙΝΩΝ γιλέκων» γαλλικές μετοχές και κρατικά ομόλογα

Πτώση σημείωσαν σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης οι μετοχές μεγάλων γαλλικών εταιριών από τους κλάδους ξενοδοχείων, μεταφορών και λιανικής πώλησης, ύστερα από ένα ακόμα σαββατοκύριακο βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα.

Η μετοχή της εταιρίας ξενοδοχείων Accor σημείωσε πτώση 0,7%, της εταιρίας διαχείρισης αεροδρομίων ADP υποχώρησε κατά 0,9% ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνταν οι αλυσίδες λιανικής πώλησης Carrefour, Casino και FNAC Darty.

Η μετοχή της Air France KLM, ωστόσο, ενισχύθηκε κατά 1% αφού η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε αυξημένη επιβατική κίνηση για τον Νοέμβριο, αν και η μετοχή της καταγράφει από τις αρχές του έτους πτώση περίπου 30%.

Οι διαδηλώσεις έπληξαν και τα γαλλικά κρατικά ομόλογα, με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών 10ετών ομολόγων να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο.

Σε πτώση και τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Η ένταση που υποβόσκει μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έπληξε τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις κινήσεις με ρίσκο στην αρχή μια ιδιαίτερα αβέβαιης εβδομάδας, κατά την οποία αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,8% σε χαμηλό δύο ετών, με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει πτώση 0,3%. Ο γερμανικός δείκτης DAX, που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στην Κίνα λόγω των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών που περιλαμβάνει, υποχώρησε κατά 0,9%.

Η μετοχή της BASF υποχώρησε κατά 4,3% αφού η γερμανική εταιρία χημικών αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για τα κέρδη του 2018.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση 1,8% καθώς επηρεάστηκαν από την ένταση στο εμπόριο. Οι εταιρίες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων AMS, Siltronic και STMicro σημείωσαν νωρίτερα πτώση από 2,9% έως 5,1%.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.