ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Λιβάνου: Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας

Σε μήνυμά του μέσω Twitter στα αραβικά, απευθυνόμενος στους κατοίκους των χωριών Κφαρ Κίλα και Ραμία στον νότιο Λίβανο, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που είναι επιφορτισμένος να μιλάει σε αραβικά μέσα ενημέρωσης, ο ταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ, προειδοποίησε τους κατοίκους των δύο χωριών ότι διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

«Η Χεζμπολάχ έχει διανοίξει κάτω από τα σπίτια του Κφαρ Κίλα και του Ραμία έναν αριθμό σηράγγων με πολεμικούς σκοπούς, οι οποίοι φθάνουν ως την επικράτεια του Ισραήλ», πράγμα το οποίο «μετατρέπει αυτή την περιοχή σε μια μεγάλη πυριτιδαποθήκη», έγραψε ο ταγματάρχης Αντραΐ.

«Είμαστε αποφασισμένοι (…) να καταστρέψουμε αυτές τις σήραγγες», συνέχισε. «Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της επιχείρησης για τα σπίτια στην πλευρά του Λιβάνου» κάτω από τα οποία περνούν οι στοές, πρόσθεσε.

«Δεν έχει έλθει η ώρα να απαιτήσετε σαφείς απαντήσεις από τη Χεζμπολάχ;», συμπλήρωσε. «Αισθάνεστε ασφαλείς γνωρίζοντας πως τα σπίτια σας βρίσκονται πάνω από μια πυριτιδαποθήκη;»

«Σας συνιστούμε να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψετε προσωρινά τα σπίτια σας, για την ασφάλειά σας», κατέληξε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άρχισε μια επιχείρηση για την καταστροφή σηράγγων της Χεζμπολάχ στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ. Έκτοτε, έχει ανακοινώσε τον εντοπισμό δύο τέτοιων στοών και την τοποθέτηση εκρηκτικών σε αυτές, αλλά όχι ακόμη την καταστροφή τους.

Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι άνοιξε πυρ εναντίον φερόμενων ως «μελών της Χεζμπολάχ το Σάββατο».

Όμως το λιβανέζικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε εντελώς διαφορετική εκδοχή, μεταδίδοντας πως ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν προειδοποιητικά πυρ εναντίον περιπόλου του στρατού του Λιβάνου κοντά στη γραμμή στρατιωτικής οροθεσίας στα σύνορα, τη λεγόμενη «Κυανή Γραμμή».

Δεν αναφέρθηκε πάντως κάποιος τραυματισμός….

Πηγή: https://www.newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.