Μαζικά εγκλήματα από τους Τούρκους στη Συρία: Εξισλαμισμός, εκτελέσεις και βιασμοί στη Β.Συρία – Αδιάκοπες οι σφαγές των Κούρδων

Αδιάκοπα είναι τα εγκλήματα του καθεστώτος Ερντογάν στην Βόρεια Συρία, γεγονός που καταγγέλλει και το συριακό υπουργείο εξωτερικών με πλήθος πληροφοριών και βίντεο, ενώ η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να καταδικαστεί η Άγκυρα.

Οι ιστορίες που αποδεικνύουν μαζικές σφαγές, βιασμούς και βίαιους εξισλαμισμούς στην Βόρεια Συρία διαδέχονται η μία την άλλη.

Απτό παράδειγμα, ζευγάρι Αρμενίων χριστιανών στην πόλη Jarablus στην τουρκική αποκαλούμενη «ασφαλής ζώνη» αναγκάστηκε να αλλαξοπιστήσει με την βία φυσικά στο Ισλάμ, λόγω σοβαρής απειλής για την ζωή τους.

«Ο Άρτιν, Αρμένιος γεννημένος το 1943, με τη σύζυγό του Σίρον, αναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ υπό τις απειλές της κράτησης, απέλασης και σφαγής…», ανέφερε έκθεση του συριακού ΥΠΕΞ.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι ο Artin άλλαξε το όνομά του σε Maarouf, και η σύζυγός του Siron άλλαξε το όνομά της σε Fatima. Και οι δύο είναι απόγονοι από οικογένειες που επιβίωσαν από την γενοκτονία των Αρμενίων που πραγματοποίησαν οι Οθωμανοί το 1915.

“Η πρόσφατη επίθεση από τις δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος στην Β.Συρία έδειξε ότι ο Ερντογάν συνεχίζει να επιδιώκει με επαγγελματικό τρόπο να πράττει ότι και οι πρόγονοι του», αναφέρουν Σύροι αξιωματούχοι.

Η Συρία καταδίκασε έντονα τις εγκληματικές πράξεις που διαπράττουν οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού εναντίον του συριακού λαού, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να ενεργήσει άμεσα και να αναγκάσει τον Ερντογάν να σταματήσει αμέσως τα εγκλήματά του.

Επίσημη πηγή στο συριακό υπουργείο εξωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων SANA, ότι «η Συρία καταδικάζει με απόλυτους όρους τα εγκλήματα της τουρκικής κατοχής εναντίον του συριακού λαού, τα τελευταία των οποίων ήταν οι επιθέσεις που διεξήχθησαν χθες σε γειτονιές στην ύπαιθρο της πόλης Tel Abyad στην Raqqa, η οποία οδήγησε στον θάνατο ακόμη πέντε πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους».

Ανακοίνωση συριακού ΥΠΕΞ

“Οι δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος και οι τζιχαντιστές που υποστηρίζουν την τρομοκρατία της Άγκυρας, συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα κατά των Σύρων , παρά τις συμφωνίες που επετεύχθησαν κατά τις συναντήσεις της Αστάνα και του Σότσι.

Αυτά τα εγκλήματα αποδεικνύουν ότι ο Ερντογάν είναι εγκληματίας πολέμου, και οι προθέσεις και οι πράξεις των δυνάμεων του βασίζονται στην κατοχή και την επιθετικότητα, ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις του σε συμφωνίες, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας,συνέχισε η πηγή, επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον λαό της, την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα, ενάντια στην επιθετικότητα και τις φιλοδοξίες του τουρκικού καθεστώτος.

Η Συρία παροτρύνει τον κόσμο να κινηθεί αμέσως και να αναγκάσει τον Ερντογάν να σταματήσει τα εγκλήματά του που παραβιάζουν κατάφωρα όλους τους διεθνείς και ανθρωπιστικούς νόμους και συμβάσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία κατόρθωσε να σταματήσει τις μάχες στο βόρειο τμήμα της Συρίας, η κατοχή της περιοχής από τον τουρκικό στρατό και τους φιλότουρκους μαχητές δεν επιτρέπει την παρουσία ελπίδας για σταθεροποίηση της κατάστασης.

Πρώτα απ ‘όλα, αυτό οφείλεται στις επιθέσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στα χωριά της περιοχής και στους πολίτες, καθώς και στις ενέργειες των φιλότουρκων μαχητών του Εθνικού Στρατού που ελέγχονται από την Άγκυρα, γεγονός που προκαλεί το μίσος του πληθυσμού που παίρνει τα όπλα, εισερχόμενο στις μονάδες των Κούρδων.

Οι διεθνείς οργανώσεις που εργάζονται στην περιοχή καταγράφουν πολυάριθμα γεγονότα αντιποίνων από μέλη φιλοτουρκικών σχηματισμών εναντίον κατοίκων της περιοχής. Αυτό, για παράδειγμα, αποδεικνύεται από την έκθεση της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και ο συνασπισμός των συριακών ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα έχουν καταδείξει μια επαίσχυντη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, διαπράττοντας σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των σφαγών και των παράνομων επιθέσεων, από τις οποίες πέθαναν και τραυματίστηκαν πολίτες κατά τη διάρκεια επιθέσεων στη βορειοανατολική Συρία», αναφέρει το έγγραφο της Διεθνούς Αμνηστίας.

Δεδομένου ότι οι ηγέτες των φιλοτουρκικών συμμοριών δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση, εμπλέκονται και σε πράξεις πλήρους λεηλασίας.

«Έτσι, οι Τούρκοι και οι μαχητές τους κατάσχουν και εξάγουν σιτηρά από ελεγχόμενες περιοχές σε μαζική κλίμακα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τάγμα Hamzat εξήγαγε 3.800 τόνους σίτου στο Al Aliyah, 7.500 τόνους κριθαριού προς Al-Nasariah και 4.500 τόνους κριθαριού προς Alluk”, δήλωσαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι ενέργειες αυτές θέτουν την περιοχή στο χείλος μιας επισιτιστικής κρίσης, περιπλέκοντας την ήδη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση.

Σε αντίθεση με τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και τις φρικαλεότητες από τους μαχητές, η διεθνής κοινότητα και οι ηγέτες της είναι σιωπηλοί. Μετά την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης, εκπρόσωποι των δυτικών ανθρωπιστικών οργανώσεων εγκατέλειψαν και αυτοί αμέσως τις βόρειες περιοχές της Συρίας, για να μην δίνουν αποδείξεις των τουρκικών εγκλημάτων και συνεπώς να μην αντιδρά η διεθνής κοινότητα σε ό, τι συμβαίνει εκεί.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από τους ριζοσπαστικούς κύκλους των φιλοτουρκικών δυνάμεων, οι οποίοι με τις πράξεις να διαπράττουν εγκλήματα που έχουν αποκτήσει τον χαρακτήρα γενοκτονίας.

Αυτά διαπράττει η Τουρκία στην Βόρεια Συρία και αγνοεί όλος ο πολιτισμένος κόσμος, και είναι λες σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα από τα εγκλήματα που έκαναν οι ίδιοι το 1915 στους Αρμένιους, το 1919 στους Πόντιους, και το 1974 στην Κύπρο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.