Τρεις αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Κολομβία – Μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα – ΒΙΝΤΕΟ

Έκρηξη βόμβας σε αστυνομικό τμήμα, στην Κολομβία, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να σκοτωθούν και επτά ακόμη να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η βομβιστική επίθεση έγινε λίγο μετά τις μαζικές διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές, στην Μπογκοτά, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Οι δύο από τους επτά τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του δημάρχου Χάιμε Ασπρίγια. Δήλωσε επίσης ότι η δημαρχία θα ανακοινώσει την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην πόλη ως την Κυριακή προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια των κατοίκων

Οι τοπικές αρχές αποκλείουν η επίθεση αυτή να συνδέεται με το κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον του προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε και εκτιμούν ότι ευθύνονται γι’ αυτήν ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην Κάουκα, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας για τη διακίνηση μαριχουάνας και κοκαΐνης. «Είναι μια επίθεση οργανωμένων ομάδων που διαθέτουν μέσα και συνδέονται με τα ναρκωτικά», τόνισε ο Ασπρίγια.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.