«Είμαι πλουσιότερος από όσο πιστευουν οι άνθρωποι» – Τι θα δείξουν τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις και άλλες οικονομικές πληροφορίες που τον αφορούν, πριν από τις προεδρικές εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι δική του απόφαση να δημοσιοποιήσει αυτά τα στοιχεία,

«Είμαι καθαρός και όταν δημοσιοποιήσω την οικονομική μου κατάσταση έκθεση (δική μου απόφαση) κάποια στιγμή πριν από τις εκλογές, θα δείξει μόνο ένα πράγμα – ότι είμαι πολύ πλουσιότερος απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι. Και αυτό είναι καλό πράγμα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 έδειξε ότι τα οικονομικά του είναι εντάξει. «Ο Μάλερ εξέτασε όλα τα οικονομικά στοιχεία και τους φόρους μου και δεν βρήκε τίποτα. Τώρα το κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται, με τους τοπικούς Δημοκρατικούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης να εξετάζουν όλες τις οικονομικές συμφωνίες που έκανα ποτέ. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν με πρόεδρο. Αυτό που κάνουν δεν είναι νόμιμο», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος υποψήφιος μεγάλου κόμματος για την προεδρία που δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του, από την εποχή του Τζέραλντ Φορντ, το 1976.

Υπενθυμίζεται πως δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε πρόσφατα ότι η λογιστική εταιρεία που παρέχει τις υπηρεσίες της στον πρόεδρο εδώ και πολλά χρόνια θα πρέπει να παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές παλαιότερα οικονομικά στοιχεία που καλύπτουν χρονικό διάστημα οκτώ ετών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.