Αλβανία: Οι Αλβανοτσάμηδες τρέμουν ότι 300.000 Αλβανοί πολίτες θα δηλώσουν Έλληνες

Στην Αλβανία οι ακροδεξιοί Αλβανοτσάμηδες δεν χάνουν ευκαιρία να διασπείρουν ελληνοφοβία και μισελληνισμό, στοχοποιώντας πάντα την Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Η Μελίλα Ντόντα, Γενική Γραμματέας του αλυτρωτικού και ακροδεξιού Κόμματος Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας (PDIU) των Αλβανοτσάμηδων, προσκεκλημένη στην εκπομπή «Top Talk» του δημοσιογράφου Ντένις Ντουρνιάγια στο τηλεοπτικό κανάλι «Top Channel», επιδόθηκε σε νέο ανθελληνικό παραλήρημα.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, η Ντόντα είπε ότι μία από τις κόκκινες γραμμές, η οποία αποτελεί συναγερμό για όλους τους Αλβανούς, είναι η απογραφή με αυτοδήλωση ή αυτοπροσδιορισμό της εθνικότητας.

Η Ντόντα τόνισε ότι το PDIU έχει την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος- PD σε αυτή τη μάχη, αφού ο Λουλζίμ Μπάσα ψήφισε το νόμο περί απογραφής που είχε συντάξει το PDIU, ότι, δηλαδή, δεν μπορεί να υπάρξει δήλωση ψευδούς εθνικότητας, δηλαδή δεν μπορεί ένας Αλβανός πολίτης να αυτοπροσδιορίζεται εθνικά.

«Στη διαδικασία της «Βαλκανικής Μίνι Σένγκεν» του Ράμα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, αλλά κυρίως και πάνω από όλα για αυτά που είπε (ο Ράμα) στην Αθήνα.

»Δήλωσε ότι θα υπάρξει απογραφή με αυτοπροσδιορισμό ή δήλωση της εθνικότητας. Αυτό πρέπει να το πολεμήσουν όλοι οι Αλβανοί.

»300 χιλιάδες Έλληνες θα απαιτήσουν (μειονοτικές) περιοχές στη Χειμάρρα ή στην υπόλοιπη νότια Αλβανία (βόρειο Ήπειρο).

»Αυτός είναι ένας τεράστιος συναγερμός για τους Αλβανούς.

»Είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία το PDIU δεν δέχεται κανέναν συμβιβασμό.

»Αυτός ο δρόμος πρέπει να κλείσει», είπε η Ντόντα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.