ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ που θα αυξήσουν τον μισθό σας μέχρι και 126%!

Η Ευρώπη υπήρξε ανέκαθεν μία ήπειρος που χαρακτηριζόταν από τη διαφορετικότητα των χωρών που την απαρτίζουν, είτε βρίσκονται στα ανατολικά είτε στα δυτικά, είτε είναι αγγλοσαξωνικής καταγωγής είτε έχουν λατινικές αναφορές, είτε επιθυμούν να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε να ενταχθούν σε αυτήν. Όμως, υπάρχει τουλάχιστον ένας παράγοντας που ενώνει όλη την Ευρώπη φέτος και αυτός είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας. Το πιο παράδοξο μάλιστα γεγονός είναι ότι η Βρετανία διατηρεί τη θέση της στις 25 κορυφαίες ευρωπαϊκές σχολές, παρά τους φόβους που υπάρχουν για τον αντίκτυπο του Brexit.

Το London Business School, το οποίο παρέμεινε στην πρώτη θέση, διαφοροποιείται σημαντικά από τις υπόλοιπες σχολές επιχειρηματικής εκπαίδευσης. Υπάρχουν όμως και άλλες σχολές του Ηνωμένου Βασιλείου που περιλαμβάνονται στις 25 κορυφαίες, φτάνοντας στο σύνολο τις επτά, από έξι που ήταν το 2017. Επίσης, στις 25 κορυφαίες σχολές περιλαμβάνονται έξι σχολές στη Γαλλία, αλλά στη συνολική κατάταξη με τις 95 σχολές, η Γαλλία υπερέχει της Βρετανίας με 25 πανεπιστημιακές σχολές έναντι 22.

Αν και οι λόγοι για τους οποίους οι σχολές του Ηνωμένου Βασιλείου πηγαίνουν τόσο καλά κατά τους τελευταίους 24 μήνες είναι πολυσύνθετοι, σημαντικό ρόλο έχει παίξει αναμφισβήτητα η πτώση της ισοτιμίας της στερλίνας, που καθιστά τα δίδακτρα φθηνότερα για τους φοιτητές του εξωτερικού. Επίσης, οι ανησυχίες σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ έναντι των ξένων φοιτητών είναι ένας ακόμη λόγος που καθιστά το Ηνωμένο Βασίλειο μια σχετικά ελκυστική επιλογή.

Η Βρετανία έχει επίσης ευνοηθεί από την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει εισφορά μαθητείας, αναγκάζοντας τους εργοδότες που η μισθοδοσία τους ξεπερνά τα 3 εκατ. στερλίνες να βάζουν στην άκρη το 0,5% των μισθών για την εκπαίδευση του προσωπικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Έτσι, περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι επωφελούνται από τη συγκεκριμένη εισφορά και θα εγγραφούν σε μαθήματα MBA φέτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του TES (Times Educational Supplement. Το Cranfield School of Management, μία από τις σχολές που βρίσκονται ψηλά στην ευρωπαϊκή λίστα κατάταξης φέτος, από 30 το 2017 στο 17 για το 2018, ήταν από τους πρωτοπόρους αυτών των μαθημάτων MBA.

Εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι αιτήσεις για ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχολές διοίκησης επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 3,2% φέτος, σύμφωνα με το Graduate Management Admission Council (GMAC), το οποίο διαχειρίζεται τις εισαγωγικές εξετάσεις για τις σχολές. Τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα εξαρτώνται πολύ περισσότερο από τους ξένους φοιτητές σε σχέση με τα αντίστοιχά  σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GMAC, το 77% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στις ευρωπαϊκές σχολές που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν από μη-γηγενείς φοιτητές, έναντι 41% στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ασίας και 39% των ΗΠΑ. Ευτυχώς, πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη αγορά. Είναι ευρέως αποδεκτό στην επιχειρηματική εκπαίδευση ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία εθνικοτήτων, η εμπειρία για τους φοιτητές είναι καλύτερη, επειδή η μάθηση προέρχεται μέσα από συζητήσεις και ομαδικές εργασίες, οι οποίες ενισχύονται από τις διαφορετικές απόψεις και προοπτικές.

Κορυφαίο στην Ευρώπη: London Business School

Η βρετανική σχολή βρίσκεται στην κορυφή της συνολικής λίστας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, λόγω των ισχυρών αποδόσεων της. Το LBS διαθέτει τρία προγράμματα MBA που περιλαμβάνονται στα 20 καλύτερα στη φετινή λίστα της EMBA, καθώς και δύο κοινών πτυχίων με άλλες σχολές. Έχει γράψει ιστορία ως η πρώτη ευρωπαϊκή σχολή που βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας με τα MBA το 2009 (μαζί με τη σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας). Φέτος το MBA του βρέθηκε στην 4η θέση.

Κορυφαίο για MBA: Insead


Το διάρκειας ενός έτους MBA της Insead θεωρείται κορυφαίο στην κατηγορία του. Οι απόφοιτοι της γαλλικής σχολής την χρονιά του 2014 είχαν τον υψηλότερο μέσο μισθό στα 177.157 δολάρια.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.