ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ Γιλέκα: Χτύπησαν μέχρι και άτομα με αναπηρία

Νέα βίντεο που έρχονται στην δημοσιότητα από τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων παρουσιάζουν το όργιο καταστολής που βίωσαν οι συγκεντρωμένοι. Αριθμός ρεκόρ συλλήψεων και προσαγωγών, δακρυγόνα, θωρακισμένα και αύρες, αστυνομικοί με κράνη και πολιτικά να χτυπούν διαδηλωτές, συνθέτουν την εικόνα της αντιμετώπισης που είχαν από το γαλλικό κράτος τα Κίτρινα Γιλέκα.

Μάλιστα, βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας παρουσιάζει άνδρες της γαλλικής χωροφυλακής με πλήρη εξάρτηση να σηκώνουν το καρότσι ενός άνδρα με αναπηρία και να τον μεταφέρουν βίαια, ενώ στην συνέχεια τον ρίχνουν στο έδαφος, παρά τις αντιδράσεις όσων βρίσκονται στο σημείο!

 

Άλλο βίντεο, που η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook, δείχνει αστυνομικό με πολιτκά να σέρνει και να χτυπάει έφηβο, κατά την διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Ιδιαίτερα βίαιη ήταν και η δράση της μονάδας της γαλλικής αστυνομίας BAC. Πρόκειται για άνδρες με πολιτικά και κράνη που στο βίντεο που ακολουθεί εμφανίζονται να χτυπούν και να σέρνουν διαδηλωτές, ενώ ψεκάζουν και με σπρέι τον δημοσιόγραφο που καταγράφει το περιστατικό.

Ήδη από χθες είχε κυκλοφορήσει βίντεο με διαδηλωτή που δέχεται αναίτια πλαστική σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και απομακρύνεται σφαδάζοντας από τους πόνους.

Πηγή: https://www.news247.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.