NASA: Ο αστεροειδής JF1 υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσει τη Γη στις 6 Μαΐου 2022

Προειδοποίηση για αστεροειδή εξέδωσε η NASA. Ο συγκεκριμένος όλα δείχνουν ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες να «χτυπήσει» τη Γη αλλά αν αυτό συμβεί θα απελευθερωθεί ενέργεια ίσα με περίπου 20 ατομικές βόμβες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βρετανική Express, έχει το μέγεθος της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA, ο αστεροειδής JF1 φέρεται να έχει πολύ λίγες πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γη την 6η Μαΐου 2022.

Ωστόσο, σε περίπτωση σύγκρουσης θα είναι 15 φορές ισχυρότερη σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

6 Μαΐου 2022

Σύμφωνα με την εκτίμηση της NASA, αν ο γιγαντιαίος αστεροειδής που είναι γνωστός ως JF1 και δεν είναι πολύ μακριά από τον πλανήτη μας συνεχίσει την τροχιά του, τότε θα συγκρουστεί με τη Γη στις 6 Μαΐου 2022.

Μάλιστα, το ουράνιο σώμα έχει μήκος 128 μέτρων και έχει μέγεθος ίσο με την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Μια τέτοια σύγκρουση θα σήμαινε ίσως και την εξαφάνιση μιας ολόκληρης πόλης, τεράστιες καταστροφές και τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων – ίσως και εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ο τεράστιος αυτός αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη με δύναμη 230 κιλοτόνων TNT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα απελευθέρωσε περίπου 15 κιλοτόνους TNT

Πάντως, σύμφωνα με τη NASA, η πιθανότητα ενός αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.