Μισθοφόροι των Τούρκων ζητάνε σε υποχρεωτικούς γάμους κόρες κατοίκων στα κατεχόμενα

Ο Χαμντάν Αλ Αμπέντ, αξιωματούχος της ανατολικής Συρίας, κατήγγειλε ότι έχει στοιχεία με ονόματα μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που τώρα έχουν ενταχθεί στον υπό τουρκική διοίκηση Συριακό Εθνικό Στρατό και συμμετέχουν στην επιχείριση «Πηγής Ειρήνης», δηλαδή στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Ο αναπληρωτής συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Χαμντάν Αλ Αμπέντ, σε δηλώσεις του στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA ανέφερε ότι η Τουρκία στρατολόγησε «ρετάλια» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που προηγουμένως είχαν ηττηθεί από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τώρα μάχονται ως μισθοφόροι της.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι κάτοικοι των περιοχών που έχουν τεθεί υπό τουρκικό έλεγχο, στην Τελ Αμπιάντ και στη Ρας Αλ Αΐν, αναφέρουν ότι ο ντόπιος πληθυσμός υφίσταται συλλήψεις, απαγωγές για λύτρα και βίαιο εκτοπισμό από τις εστίες του με το πρόσχημα ότι πρόκειται περί «στρατιωτικών περιοχών».

Κάτοικοι που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους πληροφορήθηκαν στη συνέχεια ότι σε αυτά εγκαταστάθηκαν οικογένειες τζιχαντιστών μισθοφόρων του Ερντογάν.

Ισχυρίστηκε ότι οικογένειες τζιχαντιστών που απέδρασαν από το στρατόπεδο της Αΐν Ίσα εγκαταστάθηκαν σε οικίες Κούρδων στη Ρας Αλ Αΐν.

Στις υπό τουρκική κατοχή περιοχές (μοβ χρώμα στον χάρτη) υπάρχει επίσης πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, στην υδροδότηση και στο ψωμί.

Πολεμικός χάρτης της βορειοανατολικής Συρίας. Με μοβ χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό τον έλεγχο των SDF. Με πορτοκαλί χρώμα τα εδάφη που παραδόθηκαν στην κυβέρνηση της Συρίας και στους Ρώσους. Με κόκκινο χρώμα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση.

Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες όπως σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, που λειτουργούσαν κανονικά υπό την αυτόνομη διοίκηση της Δημοκρατικής Επικράτειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, είναι εκτός λειτουργίας από όταν οι πόλεις κατελήφθησαν από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους.

Πρόσθεσε επίσης ότι μισθοφόροι της Τουρκίας πιέζουν τους κατοίκους να δώσουν τις κόρες τους σε υποχρεωτικούς γάμους, όπως έκανε και το Ισλαμικό Κράτος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.