Η Ρωσία ετοιμάζει νέα αεροπορική βάση στη Συρία – Έρχεται «Αρμαγεδδών» για την ανακατάληψη των συριακών πετρελαίων

“Φωτιά” μεγάλη έρχεται από την Συρία λόγω της τεράστιας υπόγειας κόντρας μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τα πλούσια κοιτάσματα της χώρας, τα οποία σύμφωνα με την Μόσχα επανακατέλαβαν παράνομα οι αμερικανικές δυνάμεις πριν λίγες ημέρες.

Για αυτό και οι Ρώσοι ξεκινούν τα δικά τους παιχνίδια ισορροπώντας σε “τεντωμένο σκοινί”·

Σύμφωνα με στοιχεία του συριακού κέντρου παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ρωσία διαπραγματεύεται ήδη τη μίσθωση, μίας ακόμη στρατιωτικής βάσης στη Συρία.

Μιλάμε για το αεροδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή Al-Kamyshly για να ελέγχουν ότι κινείται προς Ιράκ, ενώ ο όρος μίσθωσης για την αεροπορική βάση θα είναι για 49 έτη.

Ο λόγος για την ανάγκη δημιουργίας μίας ακόμη αεροπορικής βάσης στη Συρία για σχεδόν μισό αιώνα δεν είναι γνωστός, ειδικά αφού το αεροδρόμιο El-Kamyshly βρίσκεται μόλις 500 χιλιόμετρα από την έτερη ρωσική αεροπορική βάση «Khmeimim», ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι  είναι ένα είδος κέντρου ελέγχου για τους αμερικανικούς πυραύλους και αεροσκάφη που σταθμεύουν στη Μέση Ανατολη

«Εάν αναπτύξουμε συστήματα ρωσικής αντιπυραυλικής άμυνας στην περιοχή El Kamyshly, τότε οι αμερικανικοί πύραυλοι και αεροσκάφη, που έχουν εγκατασταθεί σε Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ κ.λπ., θα εξουδετερώνονται πολύ πριν φτάσουν στα ρωσικά σύνορα», αναφέρουν οι Ρώσοι ειδικοί.

Η Μόσχα δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά αυτό που “καίει” προς το παρόν είναι, η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στις συριακές πετρελαιοπηγές.

«Με την παρουσία Αμερικανών σε αυτές τις πετρελαιοπηγές, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ, η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της αποκόπτονται από τη χρήση των πλούσιων εγχώριων πόρων, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αποκατάσταση της χώρας μετά από εννέα χρόνια πολέμου.

Ταυτόχρονα, οι αμερικανικές δυνάμεις κατέχουν μια τρομερή πηγή εσόδων που βγάζει εκατομμύρια πετροδολάρια τα οποία μάλιστα δεν φορολογούνται.

Το συριακό πετρέλαιο  εξάγεται  με φορτηγά καυσίμων στο γειτονικό Ιράκ, όπου νομιμοποιείται με το πρόσχημα ότι εξορύχτηκε στο Ιράκ, ενώ στη συνέχεια είτε εξάγεται  είτε μεταποιείται σε τοπικά διυλιστήρια.

Τα κέρδη των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από αυτό το ειλικρινά εγκληματικό σχέδιο των ΗΠΑ, πηγαίνει στα χέρια των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, κάποιες από τις οποίες υποστηρίζουν ακόμα τις κουρδικές ένοπλες ομάδες.

“Τι θα κάνει η Δαμασκός και η Μόσχα; Θα συγκεντρώσουν στρατεύματα και θα πάνε να ανακαταλάβουν τα πεδία πετρελαίου;

Τον περασμένο Φεβρουάριο, Ρώσοι μισθοφόροι προσπάθησαν να το κάνουν αυτό, αλλά είχαν μεγάλες απώλειες.

Η ουσία όμως παρέμεινε, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ βομβάρδισε χωρίς οίκτο εκείνους (Ρώσοι μισθοφόροι) που προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του συριακού πετρελαίου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί ξανά. Τότε τι θα πράξουν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις;

Είναι πολύ πιθανό ότι τα “λίγα” ρωσικά αεροσκάφη που βρίσκονται θα αρχίσουν να καταρρίπτονται, πράγμα που σημαίνει ότι η δυνατότητα άμεσης σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα απομακρυσμένο θέατρο επιχειρήσεων, είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη για την Μόσχα.

Πιο ορθολογική θα ήταν η πίεση στους Αμερικανούς αξιωματούχους που υλοποιούν την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Ο τοπικός πληθυσμός θα πρέπει να αντιτίθεται σε οποιαδήποτε συνεργασία με τους Αμερικανούς κατακτητές. Από την πλευρά της Συρίας και του Ιράκ, πολλοί «άγριοι άνθρωποι» θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στις συνοδείες των αμερικανικών φορτηγών καυσίμων.

Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς για τις απώλειες του στρατιωτικού τους προσωπικού, μέσω ειδήσεων τις οποίες οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Αργότερα, όταν το τίμημα της αμερικανικής παρουσίας στα συριακά πετρέλαια θα γίνει υπερβολικά υψηλό για τον Λευκό Οίκο, αυτά θα μεταβιβασθούν στον έλεγχο των Κούρδων και τότε όλα θα εξαρτώνται αποκλειστικά από τη Δαμασκό” ανέφερε Ρώσος γεωπολιτικός αναλυτής από αμυντικό ινστιτούτο της Μόσχας.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι με το πρόσχημα της ναυτικής άσκησης στη Μεσόγειο, κάποια ρωσικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον αμυντικό σύμβουλο του Κρεμλίνου και στρατιωτικό εμπειρογνώμονα της Ακαδημίας της Μόσχας Konstantin Sivkov, είχαν πάνω τους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon – άγνωστο το γιατί – ενώ παραμένουν στα συριακά λιμάνια μαζί με ρωσικά υποβρύχια με πυραύλους Cruise.

Τρομερά πράγματα έρχονται στην Συρία, στην οποία τώρα όλα ξεκινούν μιας και τα σχέδια των αποκαλούμενων μεγάλων δυνάμεων είναι κρυφά και διαφορετικά από αυτά που κατανοεί ο απλός κόσμος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.