ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ο ΟΠΕΚ, περιμένει τη Μόσχα UPD

Τα γραφεία του ΟΠΕΚ στη Βιέννη

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω της συνόδου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, που αποφάσισε  μείωση της παραγωγής πετρελαίου για το 2019. Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού, αναμένουν τη συνάντηση με τη ρωσική αντιπροσωπεία αύριο Παρασκευή πριν λάβουν οριστική απόφαση.

Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε την μείωσε της παραγωγής πετρελαίου ωστόσο αναμένει τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, πριν δώσουν οριστικά στοιχεία για τον ακριβή  αριθμό βαρελιών που θα περικοπούν από την ημερήσια παραγωγή.

Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ έχει αντικείμενο την πολιτική του όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου για το 2019, με προφανή στόχο την αύξηση των τιμών, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει για χαμηλές τιμές στα καύσιμα και η Ρωσία αντιστέκεται στις πιέσεις να μειώσει σημαντικά τη δική της παραγωγή.

Ο Αλεξάντερ Νόβακ έχει επιστρέψει στη Μόσχα για να ενημερώσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τις προτάσεις του ΟΠΕΚ.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, υπάρχει αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας, ωστόσο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η συνεισφορά του ΟΠΕΚ και ποια των συμμάχων χωρών.

Ο στόχος, όπως εξήγησαν είναι η μείωση της παραγωγής να φτάσει το 1 έως 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Αν η Ρωσία επιμείνει να περικόψει την παραγωγή της κατά 150.000 βαρέλια (αυτή ήταν μέχρι σήμερα η πρότασή της), τότε η συνολική περικοπή θα φτάνει το 1 εκατ. Αν συμφωνήσει στην πρόταση του ΟΠΕΚ για 250.000 βαρέλια, τότε η συνολική περικοπή θα ξεπεράσει το 1,3 εκατ.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, το αργό πετρέλαιο έχει χάσει περίπου το 30% της αξίας του εν μέσω αύξησης της παραγωγής και φόβων ότι η επιβράδυνση της οικονομίας θα μειώσει τη ζήτηση για καύσιμα.

Η παραγωγή αργού από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ έχει αυξηθεί κατά 4,1% από τα μέσα του 2018, στα 33,31 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η παραγωγή αργού από τους μεγαλύτερους πετρελαιοπαραγωγούς του κόσμου – τον ΟΠΕΚ, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ – έχει αυξηθεί κατά 3,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα τέλη του 2017, στα 56,38 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καλύπτοντας σχεδόν το 60% της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Η Ρωσία, από τους βασικότερους παραγωγούς πετρελαίου και «σύμμαχος», αλλά όχι μέλος του ΟΠΕΚ, θα συναντηθεί με τον οργανισμό αύριο Παρασκευή να συζητήσουν τα επίπεδα παραγωγής. Κατά τη συνάντηση αυτή αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου μελετά ο ΟΠΕΚ Αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ το Κατάρ

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.