Αγνοούνται 1.200 ασυνόδευτα παιδιά

Σε 4.700 ανέρχονται πλέον τα ασυνόδευτα παιδιά που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση κατά τους τελευταίους μήνες.

Περίπου 1.200 παιδιά που πέρασαν ασυνόδευτα τα σύνορα συνεχίζουν να αγνοούνται, την ώρα που αυξάνονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Συνολικά, τα ασυνόδευτα παιδιά που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, αναζητώντας πέρασμα για την επανένωση με τις οικογένειες τους σε κάποια από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ανέρχονται σε 4.700, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση τους τελευταίους μήνες, αφού μέχρι το 2017 δεν ξεπερνούσαν τα 2.500. Από αυτά το 94% είναι αγόρια και το 93% πάνω από 14 ετών.

Τα στοιχεία δόθηκαν από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσίασε τα βήματα που έχουν γίνει για τη στέγαση των ασυνόδευτων παιδιών σε δομές φιλοξενίας, το τελευταίο τετράμηνο.

Μέχρι τώρα, τα αποτελέσματα πενιχρά: εξήγγειλε τη συνεργασία και με τους δήμους για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας και ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης -μετά το αίτημα που υπέβαλε το υπουργείο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- τοποθετήθηκαν επιπλέον 57 παιδιά σε δομές φιλοξενίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.