Θα ανοίξουμε πρεσβεία στην ανατολική Ιερουσαλήμ προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα ανοίξει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μέρες μετά τις εκκλήσεις μουσουλμάνων ηγετών προς τη διεθνή κοινότητα, κατά την έκτακτη Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, να την αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.
“Θεού θέλοντος, πλησιάζει η μέρα που επισήμως, με την άδεια του Θεού, θα ανοίξουμε εκεί την πρεσβεία μας”, είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του διατηρώντας τους ίδιους υψηλούς τόνους κατά της απόφασης του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Όπως είπε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς τα μέλη του κόμματός του στη νότια επαρχία Καραμάν, το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ ήδη εκπροσωπείται από πρεσβευτή.
Περίπου 50 ηγέτες και επικεφαλής του μουσουλμανικού κόσμου συναντήθηκαν την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο μια έκτακτης Συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OCI), η οποία έδωσε, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν, «μια ισχυρή απάντηση» στην αμερικανική απόφαση να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.