Υψηλότερο έως και πέντε φορές διαβλέπει ο Τραμπ το εμπόριο της Βρετανίας με τις ΗΠΑ μετά το Brexit

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβλέπει έως και πέντε φορές υψηλότερο το εμπόριο ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, μετά την αποχώρηση της τελευταίας από την Ε.Ε., σύμφωνα με δηλώσεις του την Πέμπτη (31/10).

Ο Ντόναλντ Τραμπ, την Πέμπτη (31/10), δήλωσε πως το εμπόριο μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι έως και πέντε φορές υψηλότερο σε σχέση με τώρα, με το που πραγματοποιηθεί το Brexit.
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του: «Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλές φορές τους αριθμούς που κάνουμε τώρα και σίγουρα πολύ μεγαλύτερους αριθμούς απ’ ό,τι κάνετε [εντός] της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε: «Το εμπόριό σας θα μπορούσε να είναι τέσσερις έως πέντε φορές υψηλότερο από αυτό που είναι τώρα. Αυτό θα έκανε τη χώρα σας πολύ μεγαλύτερη οικονομικά απ’ ό,τι είναι αυτή τη στιγμή, και είστε συγκρατημένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ότι η Βρετανία δεν αποχώρησε από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου όπως είχε, αρχικά, προγραμματιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον πέτυχε συμφωνία με τις Βρυξέλλες μόλις στις 17 Οκτωβρίου και έτσι, ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο που οδήγησαν στην κήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 12 Δεκεμβρίου, ζήτησε παράταση.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημά του, παρά την αρχική φειδωλή στάση της Γαλλίας, και έως εκ τούτου το Brexit προγραμματίστηκε για την 31η Ιανουαρίου 2020.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.