Κατασκήνωση… ανεξαρτησίας στη Βαρκελώνη

Εκατοντάδες νέοι, φοιτητές στην πλειονότητά τους, κατασκήνωσαν χθες στην πλατεία Universitat, στο κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια νέα μορφή διαμαρτυρίας για τις ποινές κάθειρξης που επιβλήθηκαν σε βάρος των αυτονομιστών ηγετών της περιοχής. Ζητούν επίσης  δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Οι διαμαρτυρόμενοι δημιούργησαν μία αυτοσχέδια κατασκήνωση που απαριθμεί ήδη 50 σκηνές, στο οποίο δεσπόζουν πανό και πλακάτ με συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας, όπως «είμαστε η γενιά της 14ης Οκτωβρίου» – ημέρα καταδίκης  των αυτονομιστών ηγετών για την προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης τον Οκτώβρη του 2017.

«Η καταδίκη υπήρξε ένα σημείο καμπής που μας οδήγησε στο να ορθώσουμε το ανάστημά μας κατά της καταπάτησης των δικαιωμάτων, όχι μονάχα πολιτικών και ατομικών αλλά επίσης κοινωνικών, καθώς το μέλλον της γενιάς μας είναι πολύ ζοφερό», εξήγησε ο 24χρονος Χόμε Μαέσο, εκ των κατασκηνωτών.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης ζητούν τη χορήγηση αμνηστίας προς όλους τους κρατουμένους, το τέλος της αστυνομικής «καταστολής», ένα «αξιοπρεπές μέλλον» για τη γενιά τους και ένα δημοψήφισμα για τον αυτοκαθορισμό της περιοχής των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η πρωτοβουλία συμπίπτει με την επ’ αόριστον απεργία που ξεκίνησαν χθες οι φοιτητικές ενώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.