Τραμπ: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι νεκρός – «Πέθανε σαν δειλός»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα στη βορειοδυτική Συρία.

«Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ και στη συνέχεια αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην επιχείρηση για την οποία ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας.

Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε όταν ανατίναξε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε, ανέφερε ο Τραμπ και πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι διαμελίστηκε τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA που έγιναν μετά την επιχείρηση έδειξαν ότι πρόκειται για αυτόν.

«Ήταν ένας αρρωστημένος άνθρωπος και τώρα έφυγε», υπογράμμισε ότι Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του», πρόσθεσε ο Τραμπ, ο οποίος τόνισε πως ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε αφού έτρεξε μέσα σ’ ένα αδιέξοδο τούνελ. «Πέθανε σαν σκυλί και σαν δειλός», σημείωσε ο Τραμπ και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην επιχείρηση.

«Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τρία παιδιά που ήταν μαζί του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», αποκάλυψε ο Τραμπ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.