ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ…:Η νέα δουλειά του Ντάισελμπλουμ είναι σύμβουλος στον ESM με 14.500 ευρώ μισθό το μήνα

Καταρρακωμένοι παρακολουθήσαμε όλοι χθες την αποχώρηση του Γερούν-γερά-Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup και την αντικατάστασή του από τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Μάριo Σεντένο.
Με αγωνία αναρωτηθήκαμε όλοι τι θα απογίνει ο αγαπημένος μας Ευρωπαίος πολιτικός (;), πώς θα συνεχίσει την πορεία και τη ζωή του, τι θ΄ απογίνει η οικογένειά του χωρίς τα καλά που προσφέρει η θέση της προεδρίας του Eurogroup.
Ευτυχώς για εμάς όμως, η ανησυχία μας καλύφθηκε άμεσα. Ο Γερούν μας, λοιπόν, δε θα μείνει στον άσσο. Δε θα ανησυχεί για την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη και την πολλοστή του κατοικία. Δε θα ξενυχτάει με την αγωνία αν θα πάρει σύνταξη.
Ο Γερούν μας θα αρχίσει σύντομα τη νέα του «καριέρα» ως σύμβουλος του ESM (ναι, ναι, του γνωστού ESM), τον οποίο μάλιστα ο ίδιος ήθελε κάποτε να μετατρέψει από Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που θα ενισχύει τις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, σε ένα κανονικό Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο…
Εκεί, ο Γερούν μας θα προσφέρει τις πολύτιμες απόψεις και συμβουλές του, οι οποίες τόσο σωστές και αποτελεσματικές αποδείχθηκαν, με τον αμελητέο για τα προσόντα του μισθό των περίπου 14.500 ευρώ μηνιαίως, όπως γράφει η Corriere della Serra.
Kαι, ναι, ο μισθός αυτός θα πληρώνεται από τους ευρωπαίους φορολογούμενους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Νότου, όταν, όπως έλεγε ο Γερούν της καρδιάς μας, δεν τα τρώνε σε γυναίκες και ποτά…
Καλοφάγωτα να’ ναι…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.