Eσεξ: Κινέζοι υπήκοοι τα 39 θύματα στο φορτηγό του θανάτου

Λονδίνο: Θανάσης Γκάβος

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία ότι πιστεύεται πως οι 39 σοροί που εντοπίστηκαν σε φορτηγό ψυγείο στο Γκρέις της κομητείας Έσεξ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ανήκουν σε Κινέζους υπηκόους.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι από τα θύματα οι 31 ήταν άνδρες και οι οκτώ γυναίκες. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένας έφηβος. Η αστυνομία πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες σε τρεις διευθύνσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, που πιστεύεται ότι συνδέονται με τον οδηγό του φορτηγού, τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται ως ύποπτος για διάπραξη δολοφονιών.

Αν επιβεβαιωθεί από την ταυτοποίηση των θυμάτων ότι πρόκειται για Κινέζους υπηκόους, οι βρετανικές αρχές δε θα εκπλαγούν, καθώς είναι καλά καταγεγραμμένες απόπειρες οικονομικών μεταναστών από απομονωμένες και φτωχές επαρχίες του ασιατικού γίγαντα να εισέλθουν παρατύπως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Ιούνιο του 2000 οι αρχές είχαν εντοπίσει στο Ντόβερ 58 Κινέζους παράτυπους μετανάστες νεκρούς από ασφυξία σε ολλανδικό φορτηγό όχημα, που επίσης είχε εισέλθει στη Βρετανία μέσω του λιμανιού του Ζεεμπρούγκε του Βελγίου.

Ως υπεύθυνοι για εκείνη την τραγωδία είχαν καταδικαστεί από ολλανδικό δικαστήριο ο οδηγός του οχήματος και μέλη κινεζικής συμμορίας «φιδοκέφαλων», όπως είναι γνωστά στην Κίνα τα μέλη κυκλωμάτων λαθραίας διακίνησης μεταναστών προς τη Δύση.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.