Ιστορική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Τέλεια συντηρημένες μούμιες και το μεγαλύτερο φέρετρο των αιώνων

Συνολικά 30 ξύλινα φέρετρα ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Λούξορ

Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους έκαναν λόγο για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη τέτοιου είδους τον τελευταίο αιώνα.

Η ομάδα των αρχαιολόγων είπε ότι πρόκειται για χρωματιστά φέρετρα ανδρών, γυναικών και παιδιών σε περιοχή του νεκροταφείου του Λούξορ.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και το μεγαλύτερο φέρετρο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ.

Πρόκειται για σκαλιστά φέρετρα με χρώμα τα οποία χρονολογούνται ότι είναι πάνω από 3000 χρόνων.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σχετική συνέντευξη Τύπου, μέσα στα φέρετρα ήταν μούμιες οι οποίες ήταν σε καλή κατάσταση.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και γυναίκες ιερείς. Οι νεκροί ήταν της περιόδου από τον 10ο αιώνα π.Χ. έως τον 22ο αιώνα, περίοδο της δυναστείας των Φαραώ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτισμού της Αιγύπτου, τα ευρήματα θα περάσουν τη διαδικασία ανακαίνισης προτού εκτεθούν στο νέο Μουσείο της Αιγύπτου, το οποίο θα λειτουργήσει τον επόμενο χρόνο δίπλα στις πυραμίδες της Γίζας.

Η ανακάλυψη είναι μία από τις πολλές τις οποίες θα εκθέσει η Αίγυπτος, ελπίζοντας στην αναβίωση του τουριστικού τομέα, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την περίοδο των ταραχών του 2011, οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή του Μουμπάρακ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.