Σάντσεθ: Ο ηγέτης της Καταλονίας πρέπει να καταδικάσει τη βία

Ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ απέρριψε σήμερα την έκκληση για διάλογο που απηύθυνε ο περιφερειακός ηγέτης τηςΚαταλονίας, λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να καταδικάσει τις ταραχές που συγκλονίζουν την Καταλονία.

«Ο κ. Τόρα πρέπει να καταδικάσει σθεναρά τη βία, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε ο Σάντσεθ σε μια δήλωση μετά την έκκληση του αυτονομιστή Κιμ Τόρα στην κεντρική κυβέρνηση για συνομιλίες στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας διεξόδου από την κρίση.

Ο Σάντσεθ κάλεσε επίσης τον Τόρα να παραδεχθεί ότι υπάρχουν πολλοί Καταλανοί που δεν επιθυμούν την ανεξαρτησία της πλούσιας βορειοανατολικής περιφέρειας και οι οποίοι «του ζητούν να ανοικοδομήσει τη συνύπαρξη που δέχθηκε πλήγμα από το κίνημα της ανεξαρτησίας».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του Σοσιαλιστικού Κόμματός του ότι δεν θα δοθεί ανεξαρτησία στην Καταλονία «επειδή δεν είναι νόμιμη».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.