Morning Star: Ερντογάν, ένας τρομοκράτης, εγκληματίας πολέμου και σύμμαχος τζιχαντιστών με σφραγίδα

Εκτεταμένο αφιέρωμα στις σχέσεις του Ερντογάν με παρακρατικές συμμορίες και στα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει κανει η αγγλική εφημερίδα The Morning Star.

Στην είδηση που φέρει την υπογραφή του Στίβ Σουίνι, κοινοποιούνται πληροφορίες σχετικά με την διαμαρτυρία που θα οργανωθεί σήμερα στο Λονδίνο από Κούρδους, Άγγλους, Τούρκους και άλλους λαούς ενάντια στην εισβολή, ενώ τονίζονται τα εγκλήματα πολέμου του Ερντογάν και των συμμοριών του.

Ο Σουίνι παραθέτοντας τις απόψεις των διοικούντων του συλλόγου Gik-Der και της δημοσιογράφου Ζεχρά Ντογάν, αντανακλά τις εκκλήσεις τους για ¨εξέγερση¨ ενάντια στην εισβολή. Ο Σουίνι υπενθυμίζει επίσης τις σφαγές που έκανε στο Β.Κουρδιστάν η Τουρκία, κατά τά έτη 2015-2016.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΙΤ-ISIS ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Ο Σουίνι σχετικά με τις επιθέσεις εισβολής προς την Ροζάβα, γράφει πως ο Ερντογάν παρά τους ισχυρισμούς του για σύσταση ασφαλούς περιοχής, ο ίδιος δεν έχει μπορέσει να αποβάλει από πάνω του τις κατηγορίες για σχέσεις με τις ισλαμικές συμμορίες. Ο Σουίνι στο άρθρο του αναφέρει πως το 2015 στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας με την συνεργασία κράτους και ISIS δολοφονήθηκαν 109 άτομα, όπως και ότι τον Αύγουστο με έγγραφα αποδείχθηκε πως η τουρκική ΜΙΤ κατά την επίθεση στο Άφριν χρησιμοποίησε μια παλιά συμμορία της ISIS.

Ο Σουίνι υπενθυμίζει πως έγγραφα σχετικά με το εμπόριο πετρελαίου της οικογένειας Ερντογάν με την ISIS, είχε ανακοινώσει η Ρωσία στα τέλη του 2015, όπως και ότι είχε παράσχει οπλισμό και εκπαίδευση στον οπλισμό  σε συμμορίες.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο Σουίνι γράφει πως ¨Μετά από τις κατηγορίες για βασανιστήρια, βιασμούς και ομαδικές εκτελέσεις από τις ΤΕΔ κατά την εισβολή, η Τουρκία δυνητικά βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για βαριά εγκλήματα πολέμου¨ και υποδεικνύει ως παράδειγμα την άγρια δολοφονία της Χαβρίν Χελέφ-προέδρου κόμματος.

Ο αρθρογράφος της The Morning Star, παραθέτει εικόνες από την χρήση χημικών όπλων από τουρκικά μαχητικά και αναφέρει ότι από την έναρξη της εισβολής έχουν δολοφονηθεί 218 πολίτες, εκ των οποίων τα 18 ήταν παιδιά.

Ο Σουίνι αναφέρει πως δεν είναι βέβαιο πως οι επιθέσεις θα σταματήσουν με την εκεχειρία και μεταδίδει πως σύμφωνα με πληροφορία από τις μαχήτριες των YPJ, σε συνομιλίες συμμοριών στον ασύρματο, αναφέρεται πως ¨δεν ια σταματήσουν τις επιθέσεις¨.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.