Ο Τραμπ τινάζει τα Σκόπια στον άερα: Πρέπει να διασπαστούν!!

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ!
Την αγανάκτισή του εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ μετά τις δηλώσεις του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Dana Rohrabacher ο οποίος υποστήριξε μιλώντας στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus, πως η «Μακεδονία» δεν είναι χώρα και πως θα πρέπει να διασπαστεί όπως το Κοσσυφοπέδιο και η Βουλγαρία.
«Λυπάμαι, η Μακεδονία δεν είναι χώρα» υποστήριξε ο γερουσιαστής της Καλιφόρνια.
Όπως είπε συγκεκριμένα, η Μακεδονία είναι μια αποτυχημένη χώρα και θα πρέπει να αρχίσουν τώρα συνομιλίες ώστε να δημιουργηθούν νέα σύνορα.
«Υπάρχει μια τέτοια διαίρεση στη χώρα τους που δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ζήσουν μαζί στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί από την πΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου και το υπόλοιπο της Μακεδονίας θα πρέπει να είναι μέρος της Βουλγαρίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας στην οποία πιστεύουν ότι έχουν σχέση» πρόσθεσε ο Dana Rohrabacher.
Μάλιστα ο βουλευτής όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού των Σκοπίων απάντησε ότι έχει «επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, τονίζοντας :θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες».
Όπως μάλιστα είπε μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής.
Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν οργή στα Σκόπια με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να αναφέρει:
«Εξέφρασε τις απόψεις του. Δημιουργείται τεράστια ανησυχία σχετικά με τη Μακεδονία και την περιοχή. Θα πυροδοτήσει εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές περιοχές, μεταφέροντάς μας πίσω στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το State Department θα αφαιρέσει επαρκώς οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τις δηλωμένες θέσεις και θα επιβεβαιώσει την πολιτική της έναντι της Μακεδονίας και των Βαλκανίων»
Διαδώστε το!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.