ΠΑΡΙΣΙ: 363 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΑ βίαια επεισόδια με τα “κίτρινα γιλέκα”!

Στο https://www.newsit.gr διαβάσαμε:

Σύμφωνα με τον απολογισμό της εισαγγελίας του Παρισιού μετά την διαδήλωση που πραγματοποίησαν τα “κίτρινα γιλέκα” το Σαββατοκύριακο, 363 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση, εκ των οποίων 32 είναι ανήλικοι!

Χαρακτηριστικό είναι πως ο εισαγγελέας του Παρισιού τόνισε πως ποτέ η τοπική εισαγγελία “δεν είχε ποτέ να διαχειριστεί έναν τόσο σημαντικό αριθμό κρατήσεων”. Ακόμη τόνισε πως οι υποθέσεις 81 προ φυλακισθέντων έχουν τεθεί στο αρχείο.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που οργάνωσαν τα “κίτρινα γιλέκα” το Σάββατο στο Παρίσι, αρκετοί διαδηλωτές προσπάθησαν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στην Αψίδα του Θριάμβου και σε άλλα μνημεία της πόλης, με τις αρχές να δηλώνουν πως προσήγαγαν συνολικά 412 ανθρώπους το Σάββατο, σε αυτά τα “βίαια επεισόδια μιας άνευ προηγουμένου σοβαρότητας” όπως τα χαρακτήρισαν.

Ακόμη στην διαδήλωση που πραγματοποίησαν τα “κίτρινα γιλέκα” καταγράφηκαν 249 πυρκαγιές σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, οι οποίες είχαν στόχο 112 οχήματα, 6 κτίρια και 130 φορητούς εξοπλισμούς αστικού περιβάλλοντος. Πλέον οι αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών των επεισοδίων στην Αψίδα του Θριάμβου αλλά και στο θέμα της κλοπή του αυτόματου τουφεκίου από αστυνομικό όχημα στο κέντρο του Παρισιού.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.