Γαλλία-Τουρκία στο Παρίσι: Στρατιωτικοί χαιρετισμοί από χιλιάδες Τούρκους στις εξέδρες!

Στο 0-0 η αναμέτρηση στο «Σταντ ντε Φρανς» μετά την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου – Περίπου 20.000 Τούρκοι στις εξέδρες, με σημαίες και στρατιωτικούς χαιρετισμούς για την πολεμική σύρραξη στη Συρία – Κάποιοι έκαναν και το σήμα των «Γκρίζων Λύκων»

Τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης είναι στραμμένα στο Παρίσι, δυστυχώς όχι μόνο για ποδοσφαιρικούς λόγους.

Η Γαλλία υποδέχεται την Τουρκία στο μεγάλο ντέρμπι του 8ου ομίλου, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στη βαθμολογία (και το ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Euro), αφού τρεις στροφές πριν το φινάλε οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς (κι ακολουθεί η Ισλανδία με 12).

Όμως, για μία ακόμη φορά η σκιά των πολιτικών εξελίξεων έρχεται να απλωθεί πάνω από ένα ποδοσφαιρικό ματς και η ένταση που έχει προκύψει μεταξύ των δύο χωρών μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, την οποία κατήγγειλε η Γαλλία, μεταφέρθηκε στη σημερινή αναμέτρηση.

Μάλιστα υπήρξαν και αρκετοί πολιτικοί (κυρίως από το χώρο της άκρας Δεξιάς) που ζήτησαν την αναβολή του αγώνα, ωστόσο τόσο η κυβέρνηση όσο και η γαλλική ομοσπονδία ξεκαθάρισαν ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να πάρει μόνο η UEFA και κανείς άλλος -με τον αγώνα, τελικά, να διεξάγεται κανονικά.


Το όλο σκηνικό θύμιζε ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί καθώς στο Παρίσι βρίσκονται περίπου 30.000 Τούρκοι που έχουν ταξιδέψει απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης προκειμένου να στηρίξουν την Εθνική ομάδας της χώρας τους, αλλά και να αποδοκιμάσουν τους Γάλλους, ωστόσο στο pregame του αγώνα όλα έχουν κυλήσει ομαλά με όλους όσοι βρίσκονται στο γήπεδο να δείχνουν σεβασμό στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων (!!!)
Βέβαια, οι οπαδοί της Τουρκίας φρόντισαν κατά την είσοδο τους να δείξουν τις διαθέσεις τους, καθώς τραγουδούσαν συνθήματα κατά των Κούρδων και του PKK…

Στις εξέδρες, δε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που… μιμήθηκαν τους παίκτες του Γιουνές (σ.σ. την κίνηση που έκαναν στο πρόσφατο ματς με την Αλβανία), κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό. Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι σχημάτισαν με τα δάχτυλα τους το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» κατά την ανάκρουση του ύμνου της Του
Βέβαια, οι οπαδοί της Τουρκίας φρόντισαν κατά την είσοδο τους να δείξουν τις διαθέσεις τους, καθώς τραγουδούσαν συνθήματα κατά των Κούρδων και του PKK…

Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν βρέθηκε στο γήπεδο, κάτι που ισχύει και για τον  Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, ο οποίος αρχικά είχε ενημερώσει για την παρουσία του κι έτσι οι μοναδικοί εκπρόσωποι των δύο κυβερνήσεων  ήταν οι υπουργοί Αθλητισμού των δύο χωρών.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Γαλλία ψάχνει τη ρεβάνς για την ήττα με 2-0 που είχε γνωρίσει με 2-0 στις 8 Ιουνίου στο Ικόνιο ενώ η Τουρκία βολεύεται ακόμη και με ισοπαλία.

000_1LF0S1
000_1LF0RK

Το ημίχρονο έχει ολοκληρωθεί με το σκορ να παραμένει 0-0, αλλά νέες εικόνες από το Παρίσι δείχνουν το πως αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι το σημερινό ματς καθώς πολλοί εξ αυτών εμφανίστηκαν στο γήπεδο με μπλουζάκια που έγραφαν το πλήρες όνομα του Ερντογάν

000_1LF0S3

000_1LF0KE

Επίσης και κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού τους ύμνου Τούρκοι φίλαθλοι χαιρετούσαν… στρατιωτικά

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.