ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ για τη μεταφορά τραυματιών ανταρτών Χούτι

Στο https://www.athensvoice.gr διαβάσαμε:

Αεροσκάφος του ΟΗΕ θα επιτραπεί να προσγειωθεί σήμερα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούτι, για να παραλάβει και να μεταφέρει περίπου 50 τραυματισμένους αντάρτες στο σουλτανάτο του Ομάν για νοσηλεία, όπως γνωστοποίησε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που ενεπλάκη στον πόλεμο στη φτωχότερη αραβική χώρα τον Μάρτιο του 2015.

Εν είδει «μέτρου προορισμένου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης» ενόψει της διεξαγωγής ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν στη Σουηδία, «ένα αεροσκάφος μισθωμένο από τον ΟΗΕ θα αφιχθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά για να απομακρύνει 50 τραυματισμένους μαχητές», ενώ σε αυτό θα επιβαίνουν ακόμη «τρεις υεμενίτες γιατροί και άλλος ένας του ΟΗΕ δήλωσε στο σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «SPA» εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την διοίκηση του Ριάντ.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.