ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ θύματα βιασμού στο Ν. Σουδάν

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

south-sudan-rapes.jpg Βιασμοί στο Νότιο Σουδάν AP Photo/Ben Curtis, File 02.12.2018, 16:15 | Ετικέτες:  Νότιο Σουδάν, βιασμοί, εμφύλιος, γυναίκες, παιδιά Συντάκτης:  efsyn.gr

Τον βιασμό και την κακοποίηση 125 κοριτσιών και γυναικών στο Νότιο Σουδάν κατήγγειλαν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», οι οποίοι σημειώνουν ότι είναι ένα από τα χειρότερα περιστατικά σεξουαλικής βίας στον 10ετή εμφύλιο που μαστίζει τη χώρα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που περιποιήθηκαν τα θύματα, τα οποία είναι ηλικίας από 10 ετών έως και πολύ ηλικιωμένες γυναίκες, αλλά και κάποιες έγκυοι γυναίκες, είχαν χτυπηθεί βάναυσα, ακόμη και με μαστίγια ή κλομπ, ενώ βιάστηκαν με άγριο τρόπο.

Όλα τα περιστατικά σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 10 ημερών, μεταξύ 19 και 29 Νοεμβρίου, και οι δράστες επιτέθηκαν στα θύματα ενώ πήγαιναν να πάρουν τρόφιμα σε κέντρο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι γιατροί και οι μαίες δήλωσαν σοκαρισμένοι και άναυδοι από τα περιστατικά, ενώ η οργάνωση διαπιστώνει έξαρση της σεξουαλικής βίας στη χώρας, όταν η κλινική τους στο Μπεντιού τους προηγούμενους 10 μήνες είχε φροντίσει 104 θύματα βιασμών.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις έγιναν σε μία περιοχή που καταγράφεται ως ελεγχόμενη από την κυβέρνηση και οι τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι καταγγελίες δεν είναι αληθείς.

Η σεξουαλική βία είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του εμφυλίου στο Νότιο Σουδάν, ενώ παρά το γεγονός ότι είναι σε ισχύ ανακωχή, οι επιθέσεις εναντίον γυναικών δεν έχουν σταματήσει.

Τις επιθέσεις καταδίκασε ο ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Σίρερ, επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα, έκαναν νεαροί άνδρες που φορούσαν ρούχα στρατιωτικά αλλά και πολιτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκότωσε αμυνόμενη το βιαστή της, καταδικάστηκε σε θάνατο «Τα καλά κορίτσια δεν διαμαρτύρονται»

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.