ΜΕΞΙΚΟ: «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ φιλοξενίας 6.000 προσφύγων

Οι Αρχές του Μεξικού έβαλαν «λουκέτο» στο κέντρο φιλοξενίας του «Μπενίτο Ζουαρέζ» στην πόλη Τιχουάνα, το οποίο φιλοξενούσε περισσότερους από 6.000 πρόσφυγες, επικαλούμενο δυσμενείς συνθήκες υγιεινής.

Στο κέντρο φιλοξενούνταν περίπου 6.000 πρόσφυγες οι οποίοι είχαν αφιχθεί από τις χώρες της κεντρικής Αμερικής με στόχο τη διέλευση των αμερικανικών συνόρων.

Η κατάσταση του κέντρου φαίνεται πως είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθούν φαινόμενα πλημμυρών εντός του κέντρου. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, οι Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στο κλείσιμο του.

Η Τιχουάνα έχει καταστεί πόλος έλξης για τους μετανάστες από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ, καθώς βρίσκεται μία ανάσα από τα σύνορα με τις ΗΠΑ, οι οποίες παραμένουν «πιστές» στην πολιτική των κλειστών συνόρων.

Σημαίνοντα ρόλο για την απόφαση των Αρχών, φαίνεται να έπαιξαν και οι φημολογίες για τη μεταφορά ασθενειών ανάμεσα στους μετανάστες, όπως το Aids και η φυματίωση.

Οι περίπου 6.000 μετανάστες, οι οποίοι διέμεναν στο κέντρο, αναμένεται να μεταφερθούν σε έναν ειδικό χώρο εκδηλώσεων, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.

Ο δήμαρχος της πόλης έχει ήδη απευθύνει έκκληση για οικονομική στήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν οι δομές φιλοξενίας των μεταναστών….

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.