Τζιχαντιστές του Ερντογάν έσυραν την πολιτικό Χ. Χαλάφ στον δρόμο και την εκτέλεσαν (βίντεο)

Η Χαβρίν Χαλάφ (Havrin Khalaf), η γενική γραμματέας του κόμματος «Μελλοντική Συρία», δεν σκοτώθηκε από τουρκικά πυρά που έπληξαν το αυτοκίνητό της, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα. Εκτελέστηκε αβοήθητη στη μέση του δρόμου, από τζιχαντιστές μισθοφόρους του Ερντογάν.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε πάνω σε συμμορία μισθοφόρων τζιχαντιστών της Τουρκίας που είχε καταλάβει τον δρόμο (αυτοκινητόδρομο M4) και είχε στήσει μπλόκο.

Άνοιξαν πυρ πάνω στο όχημα, στην κυριολεξία το γάζωσαν και έτσι βγήκε εκτός οδού.

Δείτε το βίντεο με τους φονιάδες της, να τρέχουν προς το αυτοκίνητό της, που έχει γαζωθεί από πυρά και έχει καταλήξει στα χωράφια:

 

Δείτε φωτογραφίες από το αυτοκίνητο, που πάρθηκαν αργότερα, όταν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακατέλαβαν τον δρόμο από τους τζιχαντιστές:

Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι τζιχαντιστές του λεγόμενου «Συριακού Εθνικού Στρατού», έσυραν τη Χαβρίν Χαλάφ στη μέση του δρόμου και την εκτέλεσαν.

Υπάρχει βίντεο, αναρτημένο στο Twitter σε πολλούς λογαριασμούς, που δείχνει τη συγκεκριμένη συμμορία μισθοφόρων του Ερντογάν, που είχαν καταλάβει ένα σημείο στον αυτοκινητόδρομο M4, να εκτελούν έναν άλλον πολίτη, που επίσης έπιασαν στο μπλόκο.

Οι κουρδικές Αρχές λένε ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εκτελέστηκε και η Χαβρίν Χαλάφ.

 

Το βίντεο κυκλοφορεί και με αγγλικούς υπότιτλους. Σε αυτούς οι τζιχαντιστές του Ερντογάν λένε:

«Τα γουρούνια του κόμματος PYD (σ.σ. του σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος, μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς)».

«Οι αιχμάλωτοι τους!

»Σκότωσέ τους!

»Αλλαχού Ακμπάρ! Βιντεοσκόπησέ με.

»Κράτα το κινητό μου! Βιντεοσκόπησέ με».

Εκτελούν στο έδαφος έναν πεσμένο άνθρωπο.

«Βιντεοσκόπησέ με να τον σκοτώνω με αυτό το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή».

Δείτε ξανά το βίντεο, με τους υπότιτλους αυτή τη φορά:

 

Χαβρίν Χαλάφ: Σοσιαλίστρια, πατριώτισσα, φιλοδυτική

Η Χαβρίν Χαλάφ εντάχθηκε το 2016 στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ).

Το κόμμα «Μελλοντική Συρία» δεν είναι κουρδικό, είναι πολυεθνικό, τα μέλη του δηλαδή προέρχονται από όλες τις εθνότητες της βόρειας Συρίας.

Οι Τούρκοι το έχουν κατηγορήσει ότι αποτελεί μια ακόμα «βιτρίνα» του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Η Χαβρίν Χαλάφ ήταν ιδιαίτερα δραστήρια σε ζητήματα ισότητας των δύο φύλων και χειραφέτησης των γυναικών της βορειοανατολικής Συρίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.