Νύφες τζιχαντιστών προσπάθησαν να αποδράσουν από καταυλισμό προσφύγων στη Συρία – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα βίντεο, που φέρεται να δείχνει νύφες τζιχαντιστών να προσπαθούν να αποδράσουν από τον καταυλισμό προσφύγων al-Hawl στη Συρία, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, πέντε μαχητές του ISIS διέφυγαν από μια συριακή φυλακή στο Τζαμισλί, που χτυπήθηκε από τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Ο καταυλισμός προσφύγων, που έχει ονομαστεί «Camp Caliphate», φιλοξενεί περίπου 68.000 νύφες τζιχαντιστών.

Η ένταση στον καταυλισμό κορυφώθηκε από τότε που ο Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα εγκαταλείψουν την περιοχή ανοίγοντας το δρόμο για την τουρκική επίθεση, που ξεκίνησε την Τετάρτη.

Τα πλάνα δείχνουν τις χαοτικές εικόνες που επικράτησαν στον καταυλισμό, με δεκάδες γυναίκες που φοράνε μπούργκα, να τρέχουν για να ξεφύγουν από τους φρουρούς.

“Οι νύφες των τζιχαντιστών έβαλαν φωτιά σε σκηνές και επιτέθηκαν στα γραφεία διοίκησης και ασφάλειας με πέτρες και μπαστούνια”, ανέφερε ο διοικητής Mervan Qamishlo στο CNN. Η κατάσταση ήταν κρίσιμη, όπως είπε, έως τη στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.