Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Συρία – Στους 277 οι νεκροί – Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους – ΦΩΤΟ

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η στρατιωτική επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” της Τουρκίας στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας με το τουρκικό υπουργείο άμυνας να κάνει λόγο για 277 νεκρούς.

Χιλιάδες άμαχοι έχουν τραπεί σε φυγή εξαιτίας της επίθεσης που πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία. Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις την Πέμπτη οι δυνάμεις της Άγκυρας προέλασαν στο εσωτερικό της χώρας παρά τη διεθνή κατακραυγή.

 

Από το βράδυ της Τετάρτης, η Τουρκία άρχισε τη χερσαία φάση της επίθεσής της με τις δυνάμεις της να περνούν τα σύνορα, επικεντρώνοντας τις επιχειρήσεις τους στους παραμεθόριους τομείς της Ρας αλ Άιν και της Ταλ Αμπιάντ, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Κούρδων. Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έκανε λόγο για συνεχείς τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, οι τουρκικές δυνάμεις κυρίευσαν 11 χωριά κοντά σε αυτές τις δύο πόλεις.

Οι τουρκικές Αρχές ανέφεραν ότι έξι άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα βρέφος από τη Συρία, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν Κούρδοι αντάρτες έπληξαν με ρουκέτες παραμεθόριες πόλεις όπως η Ακτσάκαλε. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ένας Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών με την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού στη Συρία.

“49 τρομοκράτες του PKK/PYD – YPG εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης που έλαβε χώρα τη νύχτα στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Πηγή Ειρήνης’. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών τρομοκρατών από την έναρξη της επιχείρησης είναι 277”, αναφέρεται σε ανάρτηση που έκανε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.