Ο Σίσι της Αιγύπτου ξεσηκώνει τους Άραβες κατά της Τουρκίας

Ο Σίσι της Αιγύπτου ξεσηκώνει τους Άραβες κατά της Τουρκίας – Τι συζήτησε με τον πρόεδρο του Ιράκ
 
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι και ο πρόεδρος του Ιράκ Μπαρχάμ Σαλέχ συζήτησαν τηλεφωνικά την κατάσταση στη Συρία μετά την τουρκική επίθεση ενάντια στη χώρα, αναφέρει η αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωσή της.

 

Οι δύο Άραβες ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες για να αντιμετωπίσουν συντονισμένα την τουρκική εισβολή και να διατηρήσουν την ακεραιότητα και ενότητα της Συρίας.
Η Τουρκία εισέβαλε στα κουρδικά εδάφη στη βόρεια και ανατολική Συρία την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες μετά την απόσυρση των αμερικανικών φρουρών που ήταν αναπτυγμένες κατά μήκος των συνόρων των Κούρδων της Συρίας με την Τουρκία.
Η τουρκική εισβολή αντιπροσωπεύει «επικίνδυνη εξέλιξη που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και επιδεινώνει την κατάσταση της κρίσης στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Σάββατο συνεδριάζει ο Αραβικός Σύνδεσμος, ύστερα από κάλεσμα της Αιγύπτου, για να συζητήσει την «τουρκική επιθετικότητα» στη συριακή επικράτεια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.