Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ της για τα προκριματικά του Euro2020

Στο https://www.protothema.gr διαβάσαμε:

Το Nations League τελείωσε με την Εθνική μας ομάδα να μην τα καταφέρνει και να χάνει το… παραθυράκι για μια πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020 από την συγκεκριμένη διοργανώση. Πλέον η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στην προκριματική φάση. Η Ελλάδα θα μπει στην κλήρωση της Κυριακής (13:00) με στόχο να πετύχει έναν όμιλο που θα της δίνει την δύνατοτητα να διεκδικήσει την μία από τις δύο θέσεις για την απευθείας πρόκριση στο Euro του 2020.

Προφανώς και μόνο εύκολο δεν θα είναι για την Εθνική Ελλάδος μιας και θα βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ στην προηγούμενη κλήρωση για τα προκριματικά του Euro 2016 η χώρα μας ήταν στο πρώτο γκρουπ! Αυτή η κλήρωση φαντάζει ως μία από τις κρίσιμες των τελευταίων ετών. Οχι μόνο γιατί θα φανεί εάν μπορούμε να διεκδικήσουμε μια πρόκριση στην τελική φάση του Euro (υπάρχει ο κίνδυνος να μας πέσει η Γερμανία από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας) αλλά και για το μέλλον της χώρας στις επόμενες κληρώσεις και φυσικά στο κατά πόσο θα μπορέσουμε να ανέβουμε στο FIFA ranking.

Η κλήρωση θα γίνει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας εκεί όπου βρίσκονται ήδη o πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Αγγελος Μπασινάς, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός μας, Αγγελος Αναστασιάδης και ο εκτελεστικός γραμματέας Αλέξης Δέδες.

Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το CosmoteSports 3 ενώ θα υπάρχει φυσικά και live streaming από την UEFA και live σχολιασμός από το gazzetta.gr.

Τα γκρουπ δυναμικότητας είναι:
1ο γκρουπ: Ελβετία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία
2ο γκρουπ: Γερμανία, Ισλανδία, Βοσνία, Ουκρανία, Δανία, Σουηδία, Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία
3ο γκρουπ: Σλοβακία, Τουρκία, ΕΙΡΕ, Β. Ιρλανδία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ
4ο γκρουπ: Ουγγαρία, Ρουμανία, ΕΛΛΑΔΑ, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γεωργία
5ο γκρουπ: ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία, Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε
6ο γκρουπ: Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Οι τέσσερις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στην League Α του Nations League (Ελβετία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αγγλία) θα κληρωθούν ως επικεφαλής στους προκριματικούς ομίλους Α, B, C, D, έτσι ώστε να έχουν δύο κενές ημερομηνίες και να διεκδικήσουν τον τίτλο του Nations League τον προσεχή Ιούνιο.

Οι υπόλοιπες ομάδες του 1ου Γκρουπ θα κληρωθούν επικεφαλής στους ομίλους E-J. Οι ομάδες του 2ου, 3ου, 4ου και 5ου θα κληρωθούν από μία στους δέκα ομίλους και οι ομάδες του 6ου γκρουπ θα κληρωθούν στους ομίλους των έξι ομάδων (F-J).

Οι δύο καλύτερες ομάδες στη βαθμολογία κάθε ομίλου θα προκριθούν απευθείας στο EURO 2020 και οι υπόλοιπες 4 θέσεις, για να συμπληρωθούν οι 24 των τελικών, θα καταληφθούν από τις νικήτριες στα play-offs του Nations League.

Διαβάστε περισσότερα στο www.gazzetta.gr(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.