Στον «αέρα» οι επενδύσεις του συλληφθέντα πρίγκιπα της Citigroup και του Twitter (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο στόχαστρο του σαουδαραβικού καθεστώτος βρέθηκε ένας από τους πιο πλούσιους πρίγκιπες της χώρας, ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος είναι γνωστός για τα μερίδιά του στην Citigroup και σε άλλες κολοσσιαίες δυτικές εταιρείες. Μάλιστα πολλοί εκτιμούν ότι αυτή η εξέλιξη πιθανόν να έχει επιπτώσεις σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά τον κόσμο.
Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ διαθέτει σύμφωνα με το περιοδικό Forbes περιουσία η οποία ανέρχεται σε 17 δισ δολάρια,, ενώ θεωρείται ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής επιχειρηματικότητας και εμφανίζεται συχνά σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και σε άρθρα με θέμα τις επενδύσεις και τον πολυτελή τρόπο ζωής του.
Αφιέρωμα του Forbes το 2013 αναφερόταν στο μαρμάρινο ανάκτορό του στο Ριάντ, με τα 420 δωμάτια, στο ιδιωτικό του Boeing 747, το οποίο είναι εξοπλισμένο με…θρόνο και στο θέρετρό του στις παρυφές της πρωτεύουσας με τα πέντε σπίτια, τις πέντε τεχνητές λίμνες και το μίνι Γκραν Κάνιον.
Το 2015, ο εν λόγω πρίγκιπας, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, έγινε πρωτοσέλιδο όταν αποκάλεσε, μέσα από το Twitter, τον Ντόναλντ Τραμπ “όνειδος”.
Οι επενδύσεις του, παρούσες και μελλοντικές, κινδυνεύουν τώρα να τεθούν υπό αμφισβήτηση μετά τη σύλληψή του χθες στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει μια νεοσυσταθείσα σαουδαραβική επιτροπή κατά της διαφθοράς.
“Θα υπάρξουν ερωτήματα για το τι σημαίνει όλο αυτό. Ο κόσμος θα αρχίσει να εξετάζει όλα τα μερίδια που διαθέτουν στο εξωτερικό οι συλληφθέντες, για να διαπιστώσει ποιές θα είναι οι επιπτώσεις”, σχολίασε υψηλόβαθμο στέλεχος ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού οργανισμού, ο οποίος τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε το Ριάντ για να συμμετάσχει σε μεγάλη διεθνή διάσκεψη με στόχο την προώθηση της Σαουδικής Αραβίας ως προορισμού ιδανικού για επενδύσεις.
Εκτός από την Citigroup, ο 62χρονος πρίγκιπας διαθέτει σημαντικά μερίδια στο Twitter, την διαδικτυακή εταιρεία ταξί Lyft και την Time Warner. Η επενδυτική εταιρεία που έχει συστήσει ονομάζεται Kingdom Holding, και η μετοχή της κατέγραψε σήμερα πτώση 10% έπειτα από την είδηση της κράτησής του. Τέλος, να σημειωθεί ότι αγόρασε πρόσφατα σχεδόν το μισό από το 31,1% μερίδιο της σαουδαραβικής τράπεζας Banque Saudi Fransi από την γαλλική Credit Agricole.
https://www.youtube.com/watch?v=QIdYRI4ci4Arn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.