Άνευ προηγουμένου ρύπανση στη Βραζιλία: Tεράστιες μαύρες κηλίδες στην άμμο – Νεκρές θαλάσσιες χελώνες

Η αστυνομία ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για ένα πιθανό «έγκλημα κατά του περιβάλλοντος»

Εικόνες τεράστιων μαύρων κηλίδων στην άμμο παραδεισένιων παραλιών πρωταγωνιστούν επί πολλές εβδομάδες στα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες δήλωσε ότι οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες μάζεψαν από τις 2 Σεπτεμβρίου περισσότερους από 100 τόνους πετρελαίου από την βορειοανατολική ακτογραμμή της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διέταξε τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις έρευνες τους για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για πετρελαιοκηλίδες που έχουν εμφανίστηκαν πρόσφατα σε 125 παραλίες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ρύπανση έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο θαλασσίων χελωνών.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το πετρέλαιο που ρυπαίνει όλες αυτές τις παραλίες έχει την ίδια προέλευση, η οποία δεν έχει ακόμη καθοριστεί», υπογράμμισε το Σαββατοκύριακο η κρατική υπηρεσία περιβάλλοντος Ibama.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras συμφώνησε να συμμετάσχει στον καθαρισμό της παραλίας, διαβεβαιώνοντας όμως ότι η ανάλυση των δειγμάτων δείχνει ότι το πετρέλαιο αυτό «δεν παράχθηκε ούτε διατέθηκε στην αγορά από την εταιρεία».

Η αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη την έναρξη έρευνας για ένα πιθανό «έγκλημα κατά του περιβάλλοντος» μετά την εμφάνιση πολλών πετρελαιοκηλίδων σε πολλές παραλίες στη Βραζιλία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.