ΟΗΕ για τη Συρία: Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

«Για το χειρότερο προετοιμάζεται» ο ΟΗΕ στη βόρεια Συρία, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Πάνος Μουμτζής, συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για τη Συρία.

Ο κ. Μουμτζής πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ είναι «σε επαφή με όλα τα μέρη» επί του πεδίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σημείωσε, βέβαια, ότι το γραφείο του δεν είχε προειδοποιηθεί για την απόφαση της Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τους παλιούς συμμάχους της, τους Κούρδους, στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο Μουμτζής είπε πως προτεραιότητες του ΟΗΕ είναι να διασφαλίσει ότι η τουρκική επίθεση δεν θα προκαλέσει νέες μετακινήσεις πληθυσμών, ότι δεν θα παρεμποδιστεί η ανθρωπιστική πρόσβαση και ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην ελευθερία μετακίνησης στην περιοχή.

Ο ΟΗΕ διαθέτει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα βάσανα των πολιτών, όμως «ελπίζει πως δεν θα χρησιμοποιηθεί», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η τουρκική επίθεση μπορεί να εξαπολυθεί ανά πάσα στιγμή στη βορειοανατολική Συρία και ότι η αμερικανική αποχώρηση έχει ξεκινήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.