Μας κρατά σε… αγωνία – Ερντογάν: «Ίσως σήμερα, ίσως αύριο θα μπούμε στη Συρία»

Η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει στρατιωτική εισβολή στη Βόρεια Συρία για να εκδιώξει τους Κούρδους μαχητές από τα τουρκικά σύνορα, επανέλαβε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το «Associated Press», ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι αυτή η επιχείρηση θα μπορούσε να αρχίσει «ίσως σήμερα, ίσως αύριο» και απαίτησε μια απάντηση από τις ΗΠΑ για το ποια είναι η θέση τους γύρω από τους Κούρδους του YPG.

Η Τουρκία θεωρεί ότι το YPG είναι παρακλάδι του PKK και περιμένει από τις ΗΠΑ να σταματήσουν την υποστήριξή τους σε αυτό. Την ίδια στιγμή το YPG αποτελεί τον πυρήνα των συριακών δυνάμεων που μαζί με τις ΗΠΑ πολεμούν το ISIS στην Ανατολική Συρία.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ δεν προχωρούν σύμφωνα με τις υποσχέσεις που έχουν δώσει για τις κοινές περιπολίες στα τουρκοσυριακά σύνορα και τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, που θα αποκόψει τους Κούρδους της Τουρκίας από τους Κούρδους της Συρίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.