Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει παντού

Σε σφοδρές μάχες το Σαββατοκύριακο στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, σκοτώθηκαν 73 άνθρωποι.Οι συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και τρομοκρατών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), οι οποίοι πολιορκούνται οχυρωμένοι στο 8% της έκτασης της πόλης.
Όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ιστοσελίδα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και γράφει τα νέα του πολέμου, στις μάχες που διεξήχθησαν από το Σάββατο σκοτώθηκαν 50 τζιχαντιστές και 23 στρατιώτες του καθεστώτος και παραστρατιωτικοί που πολεμούσαν στο πλευρό τους.
Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, οι κυβερνητικές δυνάμεις απέσπασαν από το Ισλαμικό Κράτος δύο ακόμη συνοικίες και το δημοτικό στάδιο.
Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν πλέον «περικυκλωθεί σε έναν τομέα ανάμεσα στην πόλη και τον Ευφράτη» ποταμό, ανέφερε ο Άμπντελ Ραχμάν και πρόσθεσε πως οι μάχες του Σαββάτου ήταν οι σφοδρότερες αφότου τα κυβερνητικά στρατεύματα έσπασαν την πολιορκία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Οι εχθροπραξίες συνεχίζονταν την Κυριακή με τις κυβερνητικές δυνάμεις να υποστηρίζονται από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, συμπλήρωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, η οποία διαθέτει μεγάλα πετρελαϊκά κοιτάσματα και γειτονεύει με το Ιράκ, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο χωριστές επιθέσεις για να απελευθερωθούν από το Ισλαμικό Κράτος τα εδάφη που απομένουν υπό τον έλεγχό του.
Τη μία διεξάγουν δυτικά του ποταμού Ευφράτη οι κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας και σιιτών εθελοντών από το Ιράν και το Ιράκ και τη δεύτερη ανατολικά του Ευφράτη οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο είχε καταλάβει το 2014 μεγάλο μέρος της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας, τους τελευταίους μήνες καταρρέει βαριά ηττημένο χάνοντας συνεχώς εδάφη.
Τη 17η Οκτωβρίου, η τζιχαντιστική οργάνωση έχασε τη Ράκα, μια πόλη που είχε ανακηρύξει «πρωτεύουσά» του στη Συρία, έπειτα από πολύμηνη πολιορκία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.