G20 – ΤΕΛΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ: ΟΛΟΙ μαζί και ο Τραμπ χώρια!

Στο https://www.newsit.gr διαβάσαμε:

Στο τελικό ανακοινωθέν που δόθηκε απόψε στη δημοσιότητα, τα κράτη μέλη της G20 “σημειώνουν τα υφιστάμενα εμπορικά προβλήματα” αλλά απέχουν από οποιαδήποτε καταδίκη του προστατευτισμού.

Τονίζουν, επίσης, ότι το πολυμερές εμπορικό σύστημα “χάνει τους στόχους του” και “υποστηρίζουν την αναγκαία μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου”, στην διακήρυξη αυτή που αποτέλεσε αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης, την ώρα που οι ΗΠΑ αυξάνουν τις αντιπαραθέσεις με τους εμπορικούς τους εταίρους.

Όσον αφορά το κλίμα, τα κράτη μέλη της G20, με εξαίρεση πάλι τις ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στη συμφωνία του Παρισιού για το περιβάλλον που έχει στόχο να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, στο τελικό ανακοινωθέν.

Παρ’ ότι οι υπογράφοντες τη συμφωνία υπογραμμίζουν τον “μη αναστρέψιμο” χαρακτήρα του κλίματος στην τελική ανακοίνωση, οι ΗΠΑ υπενθυμίζουν σε ξεχωριστή παράγραφο ότι απέρριψαν αυτό το κείμενο, αλλά δηλώνουν ότι δεσμεύονται υπέρ της “οικονομικής ανάπτυξης, της πρόσβασης στην ενέργεια και στην ασφάλεια, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών και πηγών ενέργειας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον”.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.