ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΧΡΥΣΟΥ : Ο ΡΟΛΟΣ που αποδίδεται στον Κινέζο που κρατείται

Στο https://www.tanea.gr διαβάσαμε:

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού. Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί 11, από τους οποίους ένας κρίθηκε προφυλακιστέος και 8 αφέθηκαν ελεύθεροι.  Τέσσερις πήραν νέα προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο. Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας 39χρονος Κινέζος ,ο οποίος  διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ρόλος του στην υπόθεση ήταν κομβικής σημασίας καθώς φέρεται ότι ήταν εκείνο το πρόσωπο που ερχόταν σε επικοινωνία με Κινέζους χονδρεμπορους ρούχων στην Τουρκία και αγόραζε ρούχα που πληρώνονταν με χρήματα  από την εξαγωγή χρυσού και στη συνέχεια, έδινε σε ευρω τα αντίστοιχα χρήματα στο κύκλωμα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρις περιοριστικούς όρους είναι και ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΥΠ. Σύμφωνα με το συνήγορό του, Γιάννη Ψιλογιάννη, «αποδείχτηκε ότι δεν έχει συμμετοχή στη συλλογική δράση».

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Από την πλευρά του ο  Τούρκος συγκατηγορούμενος του ενεχυροδανειστή μέσω του δικηγόρου του Τάκη Μιχαλόλια αναφέρει:

«Οι εις βάρος μου υπανιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβιών ειναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα»

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.