Απίστευτο!!!39 νέες φυλακές θα χτίσει ο Ερντογάν

Το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν θα δαπανήσει 5,5 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες για την κατασκευή 39 νέων φυλακών σε διάφορες επαρχίες της Τουρκίας, αποκάλυψε η Cigdem Toker στη στήλη της στην εφημερίδα Cumhuriyet.
Σύμφωνα με την Toker, η κατασκευή φυλακών, δημιουργεί ένα νέο πεδίο κερδοσκοπίας, το οποίο έχει καταστήσει τη διαδικασία κατασκευής ευκολότερη και ταχύτερη, με την έκδοση διαταγμάτων στο πλαίσιο μέτρων που λήφθηκαν με τις επεκτάσεις της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ανακοινώθηκαν μετά από αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου, 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Toker για περίοδο επτά μηνών μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2016, έχουν διεξαχθεί διαπραγματεύσεις για δημόσιες συμβάσεις για 39 νέες φυλακές για διάφορους τύπους κτηρίων φυλακών.
Υπογραμμίζοντας τον τεράστιο όγκο των δημόσιων πόρων που διατέθηκαν για την κατασκευή, η Toker ανέφερε ότι 5,5 δισεκατομμύρια TL θα δαπανηθούν αποκλειστικά σε φυλακές από ένα συνολικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης ύψους 13,7 δισεκατομμυρίων για το οικονομικό έτος 2018, ο οποίος θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο τον Νοέμβριο.
Οι δημόσιες συμβάσεις κατασκευής υποτίθεται ότι χορηγούνται σε κυβερνητικούς επιχειρηματίες.
Τουλάχιστον 22.000 κρατούμενοι αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα, καθώς ο πληθυσμός των φυλακών ξεπέρασε τις 229.000 για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκίας, ανέφερε η Haberturk την Τρίτη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βασισμένο σε στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, 229.790 άνθρωποι βρίσκονται σε φυλακές συνολικής χωρητικότητας 207.339 ατόμων. Μόνο 141.802 από τους 229.790 έχουν καταδικαστεί για έγκλημα.
Η Τουρκία έχει συνολικά 384 φυλακές.
Σε ερώτηση σχετικά με το εάν η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει νέους κανονισμούς για τη μείωση του αριθμού των κρατουμένων στις φυλακές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Abdülhamit Gül δήλωσε: «Η δικαιοσύνη θα πληγωθεί αν γίνουν κανονισμοί για χάρη της ‘μείωσης του αριθμού κρατουμένων και της χαλάρωσης στις φυλακές».
Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2016, η Τουρκία απελευθέρωσε 38.000 καταδίκους για να κάνει χώρο στις φυλακές για τα θύματα μιας συνεχιζόμενης εκκαθάρισης που ξεκίνησε μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.
Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι κατασκευάστηκαν 38 νέες φυλακές το περασμένο έτος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.