Ο Χριστοδουλίδης «άρπαξε» τον Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες – Τι συνέβη (βίντεο)

Ως ένας ικανότατος παίκτης της εξωτερικής πολιτικής επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ο Νίκος Χριστοδουλίδης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου «άρπαξε» εξαπίνης τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την ώρα που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και τον εξέθεσε μπροστά στις κάμερες για τις θέσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Δένδια.

Εκεί που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης πέρασε από το σημείο και είπε στους δημοσιογράφους «μην πιστεύεται ό,τι σας λέει».

Μάλιστα απευθύνθηκε προς τον κ. Τσαβούσογλου και του είπε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία».

Παρότρυνε μάλιστα τον Τούρκο να δώσουν τα χέρια και να συμφωνήσουν ότι προχωρούν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έθεσε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών το ερώτημα γιατί δεν συμφωνούμε αμέσως τους όρους αναφοράς και χρειαζόμαστε την πενταμερή.

Ο κ. Τσαβούσογλου επικαλέστηκε περσινές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και είπε ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, καθώς και να τα συζητήσουν άτυπα και με την Ελλάδα.

Τότε, ο κ. Χριστοδουλίδης του είπε: «Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

»Ας σφίξουμε τα χέρια τώρα ότι συμφωνούμε και να προχωρήσουμε».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.